Patentirali udarce s bijele točke

Marca: "Hrvatska nikada ne razočara kada su u pitanju penali"

"Hrvatska se na kraju bolje snašla u izvođenju penala. Hrvatska je iskoristila svoje iskustvo, a golman Dominik Livaković bio je prevelik zid za Japance koji su promašili tri jedanaesterca", piše Marca.
Sport / Qatar 2022 | 05. 12. 2022. u 23:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poznati španjolski sportski medij Marca objavila je analizu utakmice Hrvatske protiv Japana i to pod naslovom "Hrvatska nikada ne razočara kada su u pitanju penali".

Hrvatska je izborila četvrtfinale protiv Japana i to na prvim penalima koje smo gledali na ovom Svjetskom prvenstvu. Japan odlazi kući s osjećajem gorčine, a vjerojatno će ih ovo ispadanje boljeti još više znajući koliko su dobro igrali u skupini u kojoj su bili Španjolska i Njemačka.

Bila je to vrlo otvorena utakmica u kojoj su obje momčadi tražile pobjedu i to tako da su ostali vjerni svom stilu igre.

Bilo koja ekipa je mogla pobijediti, no Hrvatska se na kraju bolje snašla u izvođenju penala. Hrvatska je iskoristila svoje iskustvo, a golman Dominik Livaković bio je prevelik zid za Japance koji su promašili tri jedanaesterca, piše Marca.

Japan se suprotstavio gospodaru igre ‘biti ili ne-biti’. Da bi stigla do finala u Rusiji 2018., Hrvatska je preživjela dva izvođenja penala, protiv Danske u osmini finala i Rusije u letvrtfinalu.

Nogometaši Japana bili su u suzama nakon utakmice, kao i neki njihovi navijači na tribinama. Japanci nisu imali sreće u izvođenju jedanaesteraca, ali ako ćemo pošteno, hladnokrvnosti i smirenosti kakvu smo od njih očekivali nije bilo nigdje, navodi ovaj popularni španjolski sportski medij, prenosi Sport Klub.

Promašili su tri jedanaesterca. Minamino, Mitoma i Yoshida nisu dobro izveli udarce s bijele točke. Kod svakog od njih bio je vidljiv strah od promašaja.

Marca je zatim pohvalila Livakovića koji se sjajno snašao i izdržao.

Posebno su pohvalili i Ivan Perišić koji je sjajno iskoristio jedan centaršut u drugome dijelu i glavom donio Hrvatskoj izjednačenje.

Istina je da igrač Tottenhama nikad ne razočara na Svjetskim prvenstvima, gdje nedvojbeno pokazuje za što je sposoban. Mogao je postići još jedan gol projektilom izvan kaznenog prostora, piše španjolski komentator.

Kopirati
Drag cursor here to close