Olimpijske igre

Zubčić nakon nastupa u veleslalomu: Ovo je velika šamarčina

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić nije uspio doći do medalje na današnjoj utrci muškog veleslaloma. Filip je loše odvozio prvu vožnju, a u drugoj je napredovao svega pet pozicija te zauzeo 10. mjesto.
Sport / Ostali sportovi | 13. 02. 2022. u 10:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sa zaostatkom +2,74 za novim olimpijskim pobjednikom Odermattom, najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić osvojio je 10. mjesto na Olimpijadi u Pekingu.

"Jedino što je bilo bolje u drugoj vožnji je to što nisam skijao kao kukavica. Prvi lauf sam gornji dio odskijao tako loše da su od mene bolji bili neki skijaši koji ne voze svjetski kup uopće. Da sam pao na bok bio bih brži. Drugi lauf sam bolje odskijao, nisam bio pretjerano brz, ali je bilo života u tom skijanju", rekao je Zubčić nakon druge vožnje.

Filip naglašava kako je vjerovao da može do boljeg rezultata nakon prve vožnje:

"Ja nisam izgubio nadu prije drugog laufa, ja sam uvijek borben i uvijek se borim do kraja. Nisam išao odraditi drugi lauf jer moram, išao sam se boriti za medalju, ali nisam uspio. Mogu pasti još sto puta, ali ja ću se vratiti".

"Zaostatak od 2,70, mogu reći da je ovo bio jedan jako jako loš dan za mene, najlošiji u zadnje tri godine. Tako mi je grah pao, izgleda. Uvijek te motiviraju dobri rezultati, ali te nekad "šamarčina" može motivirati još jače. Danas sam dobio baš dobru "šamarčinu". Ovo je vrhunski sport i ako nisi na nivou, izgubiš", rekao je Zubčić, prenosi HRT.

Odermattu zlato, Slovenac uzeo srebro

Najbolji veleslalomaš svijeta 24-godišnji Švicarac Marco Odermatt osvojio je svoju prvu zlatnu olimpijsku medalju na stazi "Ledena rijeka" u Yanqingu.

Odermatt je obranio prednost koju je imao iz prvog nastupa pred Slovencem Žanom Kranjecom koji je briljirao u finalu i osvojio srebrnu medalju.

Koliko su njih dvojica odskočili od konkurenata, najbolje pokazuje podatak da je trećeplasirani Francuz Mathieu Faivre, aktualni svjetski prvak u veleslalomu, za pobjednikom zaostao sekundu i 34 stotinke.

Odermatt je postao peti Švicarac sa zlatnom olimpijskom medaljom u veleslalomu, a Žan Kranjec je izjednačio najbolji olimpijski rezultat slovenskih skijaša, koji je 1984. ostvario Jure Franko, također u veleslalomu, na ZOI u Sarajevu.

Kopirati
Drag cursor here to close