Tehnički nokaut

Zhang šokirao borilački svijet i potpuno izdominirao Joea Joycea

Prije borbe je Joyce bio veliki favorit prema kladionicama, koeficijent na njegovu pobjedu iznosio je 1.11, a na pobjedu Zhanga 6.50. Kinez je šanse potpuno okrenuo u svoju korist sjajnom borbom.
Sport / Ostali sportovi | 16. 04. 2023. u 07:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zhilei Zhang (39) je u noći sa subote na nedjelju šokirao borilački svijet. Kineski boksač je u šest rundi isprebijao velikog favorita Joea Joycea (37) do mjere da je sudac morao prekinuti meč i objaviti pobjedu tehničkim nokautom.

Prije borbe je, kako piše Index.hr, Joyce bio veliki favorit prema kladionicama, koeficijent na njegovu pobjedu iznosio je 1.11, a na pobjedu Zhanga 6.50. Kinez je šanse potpuno okrenuo u svoju korist sjajnom borbom.

Od samog početka uspostavio je dominaciju i sve je izgledalo kao da su borci u meč ušli s obrnutim ulogama. Kroz prvih nekoliko rundi je uspio zadati mnoštvo udaraca, a njih nekoliko ozbiljno je uzdrmalo Joycea.

Onda je krajem četvrte runde te kroz petu i šestu Joyceu nateklo lijevo oko pa sudac nije imao izbora nego prekinuti meč i objaviti njegov prvi poraz u profesionalnoj karijeri.

Ozbiljan je ovo udarac na Joyceove ambicije. Britanac se nadao da bi pobjedom nad Zhangom mogao doći bliže borbi za titulu s Oleksandrom Usikom, a ovako je izgubio svoj privremeni WBO pojas i pao na listi izazivača. Podsjetimo, Zhang je do ove pobjede došao nakon što je prošle godine odlukom sudaca izgubio od Filipa Hrgovića.

"Razočaran sam. Uništavao me desnom rukom, nisam ga mogao zaustaviti, svaka mu čast. Očekivao sam da ću pobijediti kao što i inače pobijedim. Hvala vam svima na podršci i čestitke protivniku. Ispričavam se navijačima, mogu samo obećati da ću se vratiti. Moje putovanje nije gotovo", rekao je Joyce nakon borbe.

Kopirati
Drag cursor here to close