Novi izazov na mostarskog boksača

Emil Markić boksa na Wembleyu protiv Škota Hutchinsona

Sport / Ostali sportovi | 11. 01. 2023. u 23:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veliki okršaj na Wembleyu 

Nakon travnja mjeseca 2021. godine i borbe u York Hallu protiv Calluma Johnsona, bosanskohercegovački profi bokser, Emil Markić ponovo se vraća u Englesku. Barem kada je u pitanju profi boks. Krajem ovog mjeseca (28.siječnja) čeka ga nastup na legendarnom Wembleyu što je samo po sebi veliki izazov.

Frank Warren organizira boksačku priredbu, 11 mečeva od kojih će u centru pažnje svakako biti okršaj Artur Beterbiev - Anthony Yarde za naslov svjetskog prvaka u verzijama IBF, WBC i WBO lakoteške kategorije.

Protivnik Emila Markića u borbi za pojas Interkontinentalnog prvaka lakoteške kategorije verzija WBO je Škot Willy "The Hurricane" Hutchinson, koji je jako mlad boksač.

Hutchinson ima 24 godine, kao amaterski boksač je 2014. godine osvojio naslov europskog juniorskog prvaka, nakon čega je u poluteškoj kategoriji postao omladinski svjetski prvak. Boksački skaut, Mirko Wolff je izabrao Škota u gomili sjajnih mladih boksača koji su se pojavili u Petersburgu te godine.

Mirko je dogovorio sastanak Hutchinsona i poznatog menadžera Shelleyja Finkela koji je preuzeo brigu o karijeri mladog Škota. Sljedeće godine je Hutchinson već bio u ringu i do danas je odradio 16 profi borbi, u kojima je slavio 15. pobjeda. Tek je poražen od Lennoxa Clarka prije dvije godine tehničkim nokautom.

Emil Markić je trenutačno na omjeru 33. pobjede, tri poraza, posljednji meč je imao protiv Achilles Szabe u Tetovu 2021. godine. Nakon toga se okušao u boksu bez rukavica (Bare-knuckle boxingu), gdje je nokautirao Britanca Alberta Scampa.

Kopirati
Drag cursor here to close