Natjecanje

Završen Otvoreni taekwondo kup BiH, evo tko je odnio najviše medalja

Najbolji pojedinci turnira bili su Berin Mujkić iz kluba Alfa u kategoriji mlađi kadeti, Omer Mehmedović iz kluba Taekwondo akademija Tešanj u kategoriji kadeti.
Sport / Ostali sportovi | 27. 03. 2022. u 10:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otvoreni Taekwondo kup Bosne i Hercegovine održan je u Areni hotela Hills, a najuspješnijim su se pokazali natjecatelji kluba Novi Grad Sarajevo koji su osvojili 37 medalja, od čega 17 zlatnih, 11 srebrenih i devet bronzanih.

Drugo mjesto pripalo je klubu Šampion čiji su predstavnici osvojili 14 medalja, od čega pet zlatnih, šest srebrenih i tri bronzane, dok je trećeplasirana ekipa u ukupnom poretku Magone Livno sa 12 medalja, po četiri zlatne, srebrene i bronzane.

Sudjelovanje na turniru uzeo je ukupno 41 klub, a sudjelovalo je nekoliko stotina natjecatelja. Turnir je počeo svečanim otvorenjem kojem su prisustvovali sponzori natjecanja, i obraćanjem člana predsjedništva Taekwondo saveza BiH Samira Šarića, a turnir je službeno otvorio Haris Muratović ispred kompanije Porsche BH.

Najbolji pojedinci turnira bili su Berin Mujkić iz kluba Alfa u kategoriji mlađi kadeti, Omer Mehmedović iz kluba Taekwondo akademija Tešanj u kategoriji kadeti, Stevan Vuletić iz ekipe Montenegro Stars u kategoriji juniori, te Sadmir Habibović iz kluba Novi Grad u kategoriji seniori.

Najbolja mlađa kadetkinja bila je Aylin Šarotić iz kluba Šampion, najbolja kadetkinja Emina Hajdapašić iz kluba Victory, Ema Kurić iz Željezničara bila je najbolja juniorka, dok je najbolja seniorka Sara Tičinović iz kluba Magone Livno.

Nagrade za najbolje pojedince obezbjedila je kompanija Frisa, te je prigodne poklone uručio direktor ove kompanije Arnes Krnjić, priopćili su organizatori natjecanja.

Kopirati
Drag cursor here to close