Okitili se

Taekwondo klub Cro Star u Mostar donio novih 14 medalja

Prvenstvo je održano u Zenici, a na njemu je sudjelovalo 600 natjecatelja iz čitave BiH i Kup vrtićanaca sa 124 natjecatelja.
Sport / Ostali sportovi | 13. 03. 2022. u 20:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novih 14 medalja i dva ekipna plasmana donijeli su članovi mostarskog Taekwondo klub Cro Star Državno taekwondo prvenstva u Zenici.

Naime, prvenstvo je održano u Zenici, a na njemu je sudjelovalo 600 natjecatelja iz čitave BiH i Kup vrtićanaca sa 124 natjecatelja.

Zlato: Antonio Rezo, Ivan Skoko, Lea Krešić, Luka Bošnjak, Iva Marić.

Srebro: Ana Grbešić, Emanuel Naletilić, Petra Bukvić.

Bronca: Iva Marić, David Rezo, Iva Grbešić, Lana Šunjić, Noa Rezdeušek, Marko Bošnjak.

Lea Krešić je druga najbolja djevojčica u kicku, a Cro Star je zauzeo drugo mjesto u ekipnom poretku dječaka i djevojčica u kicku.

Braća Rezo su i ove godine bili uspješni, pa je Antonio Rezo odličnim nastupom postao državni prvak u uzrastu kadeta dok je njegov brat David treći u državi u uzrastu mlađih kadeta. Antonio je prije bio državni prvak i u uzrastu mlađih kadeta te je sad nastavio svoj zlatni niz. Na nedavno održanom međunarodnom taekwondo turniru Kakanj Open Antonio je opet bio zlatni.

Također treba pohvaliti i Ivu Marić koja je proglašena najboljom mlađom kadetkinjom Cro Stara za 2021. godinu. Iva je tek zeleni pojas, no protekle godine je imala skoro sve zlatne medalje, a na ovogodišnjem državnom prvenstvu okitila se brončanom medaljom te je zasluženo postala treća najbolja mlađa kadetkinja u BiH.

Foto: PR / Taekwondo klub Cro Star u Mostar donio još 14 medalja 

Pored borbi održano je i državno prvenstvo u tehničkoj disciplini Forme. Ana Grbešić, koja je najbolja formašica Cro Stara za 2021. godinu postala je viceprvakinja države, dok je njena sestra Iva Grbešić treća u državi. Napomenimo i da je Iva proglašena za najbolju kadetkinju Grada Mostara za 2021. godinu na nedavno održanom Izboru najboljih sportaša Grada Mostara.

Posebno treba istaknuti i Ivana Skoku koji je uvjerljivim nastupom postao državni prvak.

"Cijela ekipa zaslužuje veliku pohvalu. Pored osvajača medalja treba istaknuti i one koji se ovaj put nisu uspjeli izboriti za medalju. Nekada je važnija motivacija, zalaganje i trud te smo tako imali odvažne mlađe uzraste koji na državnom prvenstvu moraju nastupati po pravilima seniora a ne po svojim uobičajenim modificiranim pravilima. U svakom slučaju imamo odličnu ekipu, odličan podmladak, ali i jednu čitavu grupu novih natjecatelja, koji će uskoro krenuti na turnire s jako puno motivacije", rekla je trenerica kluba Klaudia Marić.

Ekipu su vodili treneri Klaudia Marić i Boris Knezović.

Odmora nakon državnog prvenstva nema, jer Mostarski Taekwondo klub Cro Star ima aktivan kalendar turnira za ovu godinu.

Kopirati
Drag cursor here to close