Dubrovnik i Split preuzeli

Grad Zagreb o izostanku dočeka za Barkude: "Došlo je do nesporazuma"

Nakon propusta Zagreba, ulogu organiziranja javnih dočeka preuzeli su Dubrovnik i Split.
Sport / Ostali sportovi | 19. 02. 2024. u 14:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Zagreb nije organizirao doček za zlatne vaterpoliste. Nakon propusta Zagreba, tu ulogu na sebe su preuzeli Split i Dubrovnik gdje će u ponedjeljak biti organizirani javni dočeci. 

Podsjetimo, hrvatski vaterpolisti u subotu su u bazenu u Dohi na Svjetskom prvenstvu u Kataru boljim izvođenjem peteraca u finalu protiv reprezentacije Italije osvojili zlatnu medalju.

Zagreb zakazao

U nedjelju oko 13:15 sletjeli su u Zagreb gdje im je doček priređen u zračnoj luci, ali ne i na gradskom trgu u metrpoli.

Na upit Večernjeg lista iz Grada Zagreba su komentirali što je bilo s dočekom odnosno izostankom javnog dočeka zlatnih vaterpolista.

"Došlo je do nesporazuma u komunikaciji, mi smo do sada dočeke organizirali s resornim ministarstvom uvažavajući želje igrača, ovaj put se to nije dogodilo, ali nije bilo loše namjere s bilo koje strane. Vjerujemo da ćemo imati razloga nakon Olimpijskih igara ovoga ljeta organizirati doček za naše vaterpoliste", naveli su iz gradske uprave.

Navode i kako Zagreb podupire sport jer su financijska ulaganja znatno povećana u proračunu te isto tako podsjećaju da je Grad Zagreb bio suorganizator Europskog prvenstva koje se u siječnju odigralo u Zagrebu i Dubrovniku, a na kojemu su vaterpolisti osvojili srebrnu medalju.

Svečani prijem 

Iz gradske uprave ranije su izvijestili da je u palači Dverce gradonačelnik Tomislav Tomašević danas primio članove hrvatske vaterpolo reprezentacije.

"Čestitam igračima, izborniku i stručnom stožeru na povijesnom uspjehu i trećem po redu naslovu svjetskih prvaka, koji je osvojen samo mjesec dana nakon osvajanja titule europskih doprvaka", istaknuo je Tomašević na prijemu te igračima i stožeru dodijelio Medalju Grada Zagreba za osvajanje zlatne medalje na Svjetskom vaterpolskom prvenstvu 2024. u Kataru kao i za izniman doprinos hrvatskome sportu.

U čast reprezentaciji proteklog su vikenda bile osvjetljene fontane kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice, a dočeci se danas spremaju od 16 sati u Splitu te tijekom poslijepodneva u Dubrovniku.

Podsjetimo, ovo je treće svjetsko zlato za vaterpoliste i ukupno 17. odličje s europskih, svjetskih i olimpijskih igara.

Ujedno, organiziran je svečani prijem za Barakude kod hrvatskog premijera Andreja Plenkovića i ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac. 

Kopirati
Drag cursor here to close