Svjetski prvaci

Doček Barakuda - Kako je Split posramio Zagreb

Grad Zagreb nije organizirao doček zlatnih hrvatskih vaterpolista. Nepravdu će ispraviti Split gdje će u ponedjeljak biti organiziran javni doček.
Sport / Ostali sportovi | 19. 02. 2024. u 11:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Hrvatski vaterpolski savez / Zlatni hrvatski vaterpolisti

U Zagrebu je u subotu napravljen veliki propust. Naime, nije organiziran doček zlatnih vaterpolista na trgu bana Jelačića.

Nekolicina navijača bila je u zračnoj luci, ali to je bilo sve. Velikog dočeka nije bilo. Ljuti su bili čelnici Saveza. Govorio je o tome Perica Bukić, osvrnuo se na to i izbornik Ivica Tucak.

Ali nepravda će ipak biti ispravljena. I to u Splitu!

"Splite moj, dočekat ćemo svjetske prvake u našem gradu kako i spada! Slavit će se u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima, uz bogat program kakav i zaslužuju! Dodatne informacije o lokaciji, početku održavanja, kao i programu bit će poznate uskoro".

Danas se, dakle, u Splitu sprema spektakl. Zlatne Barakude dobit će počast kakvu zaslužuju. Slobodna Dalmacija navodi kako se na dočeku očekuju tisuće Splićana.

Podsjetimo, hrvatska muška vaterpolska reprezentacija osvojila je naslov svjetskog prvaka u Dohi, u finalu je svladala Italiju sa 15-13 (2-3, 3-2, 3-2, 3-4; 4-2) nakon peteraca.

Najefikasniji u sastavu Hrvatske bio je Konstantin Harkov s četiri gola, Jerko Marinić Kragić je dodao tri, Rino Burić dva, a Josip Vrlić i Matias Biljaka po jedan, dok je za Italiju Andrea Fondelli zabio pet pogodaka, po dva su dodali Francesco Di Fulvio i Nicholas Presciutti, a po jedan Luca Marziali i Francesco Condemi.

Broncu je osvojila Španjolska koja je u susretu za treće mjesto svladala Francusku sa 14-10. Hrvatska je po treći put u svojoj povijesti prvak svijeta u vaterpolu.

Finala je igrala u Melbourneu 2007., Kazanju 2015. i Budimpešti 2017., a titulu svjetskog prvaka kući ponijela nakon susreta u Australiji i Mađarskoj.

Kopirati
Drag cursor here to close