Završio na 45. mjestu

Woods: Malo sam zahrđao

"Manje više cijelu noć ležim na ledu. Nije baš ugodno, i povremeno mi je vrlo hladno. Potom slijede tretmani, pa aktiviranje mišića, pa opet led. Vrlo je teško, i mentalno i fizički", dodao je Tiger, koji ima 47 godina.
Sport / Ostali sportovi | 21. 02. 2023. u 10:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Završio je na 45. mjestu turnira Genesis Invitational, jednog od rijetkih koje nije nikad osvojio, ali to nije najvažnija vijest. Puno važnija je ona da se uopće pojavio na terenu i zaigrao na jednom turniru, čovjek kojeg su mnogi već zaboravili - Tiger Woods. Tereni Riviera Country Cluba su možda bili i simbolički izabrani za povratak, tamo je 1992. kao 16-godišnji amater odigrao svoj prvi PGA turnir.

Nakon svega što je prošao u životu, posebno teške prometne nesreće, Tiger ne odustaje. Iako je ranije najavio kako će igrati na samo na Majorsima, sada se evo pojavio na turniru u Pacific Palisadesu. Podsjećamo da je lani odigrao tri turnira velika, ove godine će pokušati sva četiri: Masters (6-9. travnja), PGA Championship (18-21. svibnja), U.S. Open (15-18. lipnja) i Open Championship (20-23. srpnja). Na ovom je završio s jednim udarcem ispod "para".

"Moje tijelo, moje noge i leđa ne dopuštaju mi igrati puno više od toga. Nadam se da ću ove godine odigrati sva četiri Majorsa, i možda se pojaviti drugdje tu i tamo. I tako će biti do kraja moje karijere. Znam to, i shvaćam. Da, to je moja realnost. Igra mi je dobra. Malo sam zahrđao, napravio sam neke glupe greške tu i tamo, i nisam uvijek dobro koristio brzinu trave, kako bih inače radio da više igram. No, sve u svemu, osjećao sam se kao da igram kod kuće. Duboko sam zahvalan svome timu koji me svake noći oporavljao i pripremao kako bih bar imao šansu igrati. I uspio sam", rekao je Woods kojem najveći problem predstavlja kretanje po terenu. bez obzira je li bila riječ o uzbrdicama ili nizbrdicama. Zato se svaki dan nakon igranja oporavljao ležeći pokriven ledenim oblozima, da bi onda ujutro "oživljavao" mišiće.

"Manje više cijelu noć ležim na ledu. Nije baš ugodno, i povremeno mi je vrlo hladno. Potom slijede tretmani, pa aktiviranje mišića, pa opet led. Vrlo je teško, i mentalno i fizički", dodao je Tiger, koji ima 47 godina.

Na turniru je nastupilo 23 od 25 najboljih igrača današnjice, prvo mjesto je osvojio Španjolac Jon Rahm sada prvi igrač svijeta PGA Toura.

Kopirati
Drag cursor here to close