Još uvjek traje oporavak

Tiger Woods: Možda i odigram koji turnir

"Danas više moje tijelo nije u mogućnosti da podnese najveća iskušenja, međutim ako se oporavim, možda odigram neku turnir, tu i tamo, priča Tiger.
Sport / Ostali sportovi | 30. 11. 2021. u 14:46 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tjedan dana je prošlo od kada se na njegovom twitter profilu pojavio snimak kako marljivo trenira. Tiger Woods je ponovo na terenu, ali kako kaže nije spreman igrati turnire kao što je to nekada bio slučaj, u punom obimu.

Nakon svega što je prošao u svom privatnom životu, nakon ne malog broja operacija, Tiger je sjećate se doživio tešku nesreću u veljači. Nesreću nakon koje su liječnici uspjeli napraviti najvažnije. Ako ništa drugo, Tiger može hodati, što je bilo pod velikim upitnikom nakon otvorenih prijeloma i fibule i tibije u njegovoj desnoj nozi.

"Mislim da je realno da ću ponovno igrati profesionalni golf, ali nikad više u punom radnom vremenu, nego ću birati određene turnire i pripremati se samo za njih. To nije nešto što me čini sretnim, ali to je moja stvarnost. I ja to razumijem i prihvaćam," kaže Woods koji je između ostalih osvojio 15 Majorsa, 15 velikih. Posljednji je bio Masters 2019. godine. Prije toga je imao neugodnu ozljedu, odnosno operaciju leđa.

"Ne moram igrati s najboljim igračima da bih imao sjajan život. Nakon operacije leđa sebi sam postavio cilj da moram osvojiti još jedan Majors, sa se moram popeti na Mount Everest i uspio sam. Danas više moje tijelo nije u mogućnosti da podnese najveća iskušenja, međutim ako se oporavim, možda odigram neku turnir, tu i tamo, priča Tiger.

Kako stvari stoje u ovom trenutku, realno bez obzira na onaj snimak koji smo svi vidjeli, nastupi na turnirima za Tigera su još uvijek pod velikim upitnikom.

"Bio je trenutaka - ne bih rekao da je bilo 50-50, ali bilo je prokleto blizu da iz te bolnice izađem s jednom nogom. Kad sam sačuvao nogu, htio sam testirati i vidjeti imam li još ruke. Djevojka i prijatelji su mi u bolnici morali bacati stvari, a ja sam ih hvatao. U tim trenucima jako su mi pomogla tatina iskustva u vojsci i specijalnim snagama. Svaki specijalac će reći da nikad ne možete znati koliko će neka borba trajati. Možda pet sekundi ili pet sati, a neke bi mogli trajati danima. Imajući to na umu, nikad ne znaš kada je kraj, pa je to možda i najteži dio oporavka, odnosno te borbe. Prošao sam pakao, bio je to izuzetno težak i dug put", priča nekada najbolji golfer svijeta.

Uskoro bi Tiger trebao po prvi put nakon nesreće da se pojavi u javnosti. Mnogi misle da je njegov izlazak u javnost povezan s povratkom na terene, međutim, kako sam kaže još uvijek je rano.

"Imam puno toga čemu se treba radovati, puno teškog posla, moram biti strpljiv i napredovati agresivnim tempom, ali ne pretjerano. Moram ići postepeno s oporavkom, stradali su mišići, živci. Ne zaboravite da sam ja imao pet operacija leđa. Zato neću žuriti, zaključio je Woods.

Kopirati
Drag cursor here to close