Sa samo 0,63 boda više

Wenjing Sui i Cong Han zlatni kineski par

Dramatična je bila završnica slobodnog programa jer su Kinezi osvojili zlatnu medalju skupivši samo 0,63 boda više od, na kraju srebrnih Rusa, Jevgenije Tarasove i Vladimira Morozova.
Sport / Ostali sportovi | 19. 02. 2022. u 18:48 Bljesak.info/HRT

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kinezi Wenjing Sui i Cong Han osvojili su zlatnu medalju u umjetničkom klizanju, u sportskim parovima, na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

Ovaj kineski par bio je najbolji nakon kratkog programa, a zadržao je vodstvo i poslije slobodnog programa. Inače, prije četiri godine Sui i Han su osvojili srebrnu medalju na Igrama u Pjongčangu. Tada su u leđa gledali jedino njemačkom paru Savchenko i Massot.

Dramatična je bila završnica slobodnog programa jer su Kinezi osvojili zlatnu medalju skupivši samo 0,63 boda više od, na kraju srebrnih Rusa, Jevgenije Tarasove i Vladimira Morozova. Ta su dva para bila najbolja i nakon kratkog programa, no prilikom zadnje izvedbe u ovom natjecanju, uz taktove pjesme Simona i Garfunkela
"Bridge over troubled water", kiksala je Kineskinja Wenjing Sui.

Loše je doskočila kod jednog jednostavnog skoka i činilo se kako će to kineski par odvući prema drugom mjestu. No, minimalna razlika je ostala na strani domaćina i Kinezi su time proslavili zlatnu medalju.

Video: Sui Wenjing & Han Cong Delight Chinese Crowd To Win

Tarasova i Morozov na kraju mogu žaliti za zlatom, ali i osjećati zadovoljstvo jer su u sebi nosili gorčinu s posljednjih Igara u Pjongčangu kada su završili na četvrtom mjestu. Anastasija Mišina i Aleksandr Galiamov, aktualni svjetski i europski prvaci, na kraju su se okitili brončanom medaljom, dok su i četvrto mjesto zauzeli Rusi, Bojkova i Kozlovskij.

Kopirati
Drag cursor here to close