Nije izdržala veliki pritisak

Valijeva na kraju ostala bez medalje

Dva neugodna pada u završnom programu finala i Valijeva je ostala bez medalje. 224.09 osvojenih bodova bilo je dovoljno za četvrto mjesto.
Sport / Ostali sportovi | 17. 02. 2022. u 19:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ništa od zlata za Valijevu, ništa od medalje za mladu Ruskinju koja je na početku igara bila možda i najveća mlada nadolazeća zvijezda koja je za kratko vrijeme prošla put o pobjednice, preko klizačice koja je uzimala doping do rezultatski velike tragičarke. Na kraju nije izdržala. U kvalifikacijama jeste bila prva, ali kraj nastupa dočekala u suzama. Dan poslije u finalu je to bilo još gore.

Dva neugodna pada u završnom programu finala i Valijeva je ostala bez medalje. 224.09 osvojenih bodova bilo je dovoljno za četvrto mjesto. Aktualna svjetska prvakinja Anna Shcherbakova osvojila je zlato, srebro je također otišlo u Rusiju, u ruke Alexandre Trusove, dok se broncom okitila Japanka Sakamoto Kaori.

Video: Anna Shcherbakova takes the lead winning gold

"Kada sam počela klizati nisam ispred sebe stavili neki cilj, kao da moram osvojiti olimpijsku medalju, barem ne tako brzo. Samo sam radila i trenirala te pokušavala dati svoj maksimum na svakom takmičenju na kojem sam nastupala.Tako sam sretna što sam u pravom trenutku, na pravom mjestu, imala svoj najbolji nastup. Pravi trenutak, pravo mjesto i svi su vidjeli što mogu. Mislim da je to razlog zašto klizam", objasnila je Shcherbakova.

Valijeva je nakon nastupa u kvalifikacijama bila emocionalno ispražnjena, čak joj je nakon nastupa pozlilo pa je u društvu svog tima direktno iz dvorane otišla u olimpijsko selo. Na kraju je nakon nastupa u četvrtak i osvojenog četvrtog mjesta Valijeva prošla kroz mix zonu, nije se zaustavljala niti je davala izjave.

Video:  Kamila Valieva finishes in 4th place
Kopirati
Drag cursor here to close