Kad može Braathen za Brazil

Vraća se Marcel Hirscher, skijat će za Nizozemsku!

"Žalimo zbog njegove odluke da zatraži promjenu i nastupa za Nizozemsku, ali smo na kraju ipak to podržali", poručuju iz Skijaškog saveza Austrije.
Sport / Ostali sportovi | 24. 04. 2024. u 11:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još jedna senzacija u svijetu sporta. Posebno skijanja. Proslavljeni Austrijanac, jedan od najboljih koje smo gledali ikada na skijama, Marcel Hirscher, vraća se u Svjetski kup u 36. godini života!

Osvajač osam uzastopnih velikih kristalnih globusa (2012. - 2019.) tako se vraća iz mirovine nakon pet godina, ali neće nastupati za svoju rodnu domovinu, već državu iz koje je porijeklom njegova majka - Nizozemsku!

"Žalimo zbog njegove odluke da zatraži promjenu i nastupa za Nizozemsku, ali smo na kraju ipak to podržali", poručuju iz Skijaškog saveza Austrije.

Prema austrijskim medijima, Hirscher se već bacio na posao, a tijekom ljeta planira trenirati na Novom Zelandu kako bi bio u optimalnoj formi za početak sljedeće sezone. Hirscher se, podsjetimo, u dosadašnjoj karijeri čak 138 puta penjao na postolje u Svjetskom kupu, od čega 67 na ono najviše, pobjedničko!

Premda ima 35 godina, Hirscher neće biti najstariji skijaš u Svjetskom kupu. Francuz Alexis Pinturault i Amerikanac Tommy Ford također imaju 35 godina, dok Britanac Dave Ryding ima 37 godina.

Nešto slično se dogodilo ove sezone u alpskom skijanju. Samo je u pitanju puno mlađi Norvežanin Lucas Braathen koji se također odlučio vratiti skijanju, ali će u budućnosti nastupati pod zastavom Brazila.

Kopirati
Drag cursor here to close