Izjednačila se sa Lindsey Vonn

Shiffrin u Kranjskoj Gori upisala 82. pobjedu u karijeri

" Ne mogu vjerovati. Bila sam nervozna, čak sam dobila i neki osip od nervoze. Strašno sam željela ovu pobjedu, željela sam odskijati dvije dobre vožnje. I bilo je sjajno ", rekla je Shiffrin.
Sport / Ostali sportovi | 08. 01. 2023. u 17:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bilo je samo pitanje dana, bolje rečeno utrke. Mikaela Shiffrin je prošla ciljem na Podkorenu, pored njenog imena i vremena 1:52.53, zasvijetlila je jedinica.

Amerikanka za razliku od subote ovaj put nije imala pravu protivnicu. Federica Brignone je ostala na drugom mjestu sa 77 stotinki slabijim vremenom, Gut-Behrami je kao treće uspjela svoj zaostatak spustiti ispod sekunde, sve ostale skijašice su bile daleko iza.

Današnjom pobjedom Shiffrin se izjednačila sa zemljakinjom Lindsey Vonn, po broju ostvarenih pobjeda u Svjetskom kupu - 82. Po disciplinama slalom (51), veleslalom (17), super-G (5), spust (3), kombinacija (1), paralel slalom (2), te team events (3). U ovom trenutku je Shiffrin četiri trijumfa daleko od velikog Ingemara Stenmarka.

" Ne mogu vjerovati. Bila sam nervozna, čak sam dobila i neki osip od nervoze. Strašno sam željela ovu pobjedu, željela sam odskijati dvije dobre vožnje. I bilo je sjajno, nadam se da ću opet nekada ponoviti ovaj nastup iz veleslaloma " rekla je nakon utrke Mikaela Shiffrin koja je prvi put u karijeri slavila sa svega 17 godina, prosinca 2012. godine. Za 82. pobjede je trebala 233 utrke.

Kopirati
Drag cursor here to close