"Najveće priznanje BiH"

Vijeće ministara BiH ipak izdvojilo novac za Lanu Pudar: 10.000 KM državne pomoći

Ministarstvo je ukupno podijelilo 1.342.000 KM na 155 dobitnika novčanih sredstava, međutim na tom popisu nije bilo Kluba vodenih sportova Orka.
Sport / Ostali sportovi | 28. 12. 2022. u 11:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH na prijedlog Ministarstva civilnih poslova, donio je Odluku o dodjeli Državne nagrade za sport Bosne i Hercegovine 2022. godine Lani Pudar i to u vrijednosti od 10.000 KM.

Podsjećamo, Vijeće ministara BiH prošlog tjedna je na prijedlog Ministarstva civilnih poslova BiH donijelo odluku o raspodjeli sredstava namijenjenih za tekući grant "sufinanciranje sportskih manifestacija" za 2022. godinu, prenosi Avaz

Ministarstvo je ukupno podijelilo 1.342.000 KM na 155 dobitnika novčanih sredstava, međutim na tom popisu nije bilo Kluba vodenih sportova Orka, najboljeg kluba u Bosni i Hercegovini po izboru Olimpijskog odbora BiH za 2022. godinu.

"Neka je na sramotu povjerenstvu koje je donijelo ovu odluku i tako najbolje pokazalo svu raskoš bahatosti, samovolje, bezobrazluka i javašluka koji vlada u ovoj instituciji. Pogledajte na njihovoj web stranici popis dobitnika i iznose koje su dobili i sve će vam biti jasno kakvim su se 'kriterijima' vodili i što je njima bilo jedino bitno", naveli su iz Orke.

Ipak, Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva civilnih poslova, danas je donio odluku o dodjeli Državne nagrade za sport Bosne i Hercegovine 2022. godine.

"Državna nagrada za sport Bosne i Hercegovine za 2022. godinu, u vrijednosti 10.000 KM, dodijeljena je plivačici Lani Pudar, kao najveće priznanje Bosne i Hercegovine za izuzetan doprinos razvoju sporta i afirmaciju BiH. Među sportskim uspjesima ove mlade Mostarke su prvo i treće mjesto u disciplini 200 metara delfin na seniorskom prvenstvu u Rimu i seniorskom prvenstvu svijeta u Abu Dabiju. Pudar je, između ostalog, višestruka juniorska prvakinja Europe, a bila je i dva puta 'zlatna' na Mediteranskim igrama održanim u Oranu 2022. godine", priopćeno je iz Vijeća ministara.

Kopirati
Drag cursor here to close