Rafa napokon na terenu

VIDEO I U ovom trenutku mi je teško bilo što planirati

"Kada se vratite na teren poslije tolike pauze, sumnje se ne raziđu za jedan dan. Pogotovo na fizičkom nivou. Međutim, kada se sve sabere, bilo je ovo dobro prvo kolo", rekao je Nadal nakon meča.
Sport / Ostali sportovi | 17. 04. 2024. u 08:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četiri mjeseca poslije turnira u Brisbaneu, ali 681 dan poslije finala Roland Garrosa, svog posljednjeg meča na zemlji, Rafael Nadal se trijumfalno vratio na teren. Nakon što je otkazao Monte Carlo, turnire prije toga, Rafa se vratio u Barceloni. Prvu prepreku je prošao. Talijana Cobollija, 62. na ATP listi 6-2, 6-3, naravno na oduševljenje domaće publike.

"Dugo nisam mogao servirati na treninima i mada sam zadovoljan kako je sve danas izgledalo, sigurno je da sada neću servirati kao lud.Moram servirati onako kako mi situacija bude naređivala. Bit će trenutaka kada ću se osjećati slobodnijim, a bit će i onih drugih kada ću biti oprezniji. Sve je to dio procesa."

Ne krije koliko je zadovoljan prvom pobjedom poslije toliko vremena.

"Bio je to dobar početak. Kada se vratite na teren poslije tolike pauze, sumnje se ne raziđu za jedan dan. Pogotovo na fizičkom nivou. Međutim, kada se sve sabere, bilo je ovo dobro prvo kolo. On je puno griješio a ja sam igrao meč kakav sam morao igrati. Kontrolirao sam sve što sam mogao kontrolirati."

Sljedeći protivnik je Alex De Minaur, vrlo nezgodni australski tenisač.

"Ni sam ne znam što očekivati. U ovom trenutku mi je teško bilo što planirati. Situacija je veoma specifična. Dan kao što je ovaj je kao džungla, nikada ne znaš što ćeš pronaći. Bit će jak ritam za koji ne znam hoću li moći ispratiti. Ali probat ću."

Video: Nadal - Cobolli 
Kopirati
Drag cursor here to close