Ostao od Monte Carla

Nadal: Ovo su teška vremena za mene

"Čak i ako vrijedno radim i svaki dan ulažem maksimalan napor sa svom voljom da igram i ponovo se takmičim na turnirima koji su za mene bili veoma važni, istina je da danas ne mogu da igram", kaže Nadal
Sport / Nogomet | 04. 04. 2024. u 21:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nije tenisač koji je navikao na prosječnost. Naslovi, finala, to je ono na što je navikao Rafael Nadal. U ovim godinama nakon svega, jednostavno teško može ponuditi svoj najbolji tenis. S ovim godinama i ozljedama, Rafal Nadal bi mogao igrati dva, tri kola, eventualno neko polufinale, ali sada kada su tu Sinner, Đoković, Medvedev, Zverev, Rublev, Rune, pitanje je što bi mogao napraviti Nadal. Zato i nismo iznenađeni što odustaje od turnira. Jedan za drugim. Sad je otkazao Monte Carlo.

"Ovo su teška vremena za mene sportski gledano. Nažalost, obavještavam vas da neću igrati u Monte Carlu. Moje tijelo mi jednostavno ne dozvoljava. Čak i ako vrijedno radim i svaki dan ulažem maksimalan napor sa svom voljom da igram i ponovo se takmičim na turnirima koji su za mene bili veoma važni, istina je da danas ne mogu da igram. Nemate pojma koliko mi je teško što ne mogu da budem dio tih događaja. Jedino što mogu da uradim je da prihvatim situaciju i pokušam da gledam u neposrednu budućnost, zadržavajući uzbuđenje i volju za igrom kako bih pružio šansu da stvari krenu na bolje. Još jednom hvala svima, kao i uvijek, na podršci i najljepšim željama", napisao je Nadal.

Kopirati
Drag cursor here to close