Žestoka borba

VIDEO I Turski hrvač ugrizao Rusa koji nastupa za Srbiju

"Cijeli život sam u hrvanju, ali ovako nešto nisam vidio. Meč je trajao 18 i pol minuta, od čega tri normalne, a sve zbog ponašanja turskog hrvača. Svaka čast Tibilovu što je sve izdržao", izjavio je Milorad Dokmanac, izbornik reprezentacije Srbije.
Sport / Ostali sportovi | 15. 02. 2024. u 12:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Georgi Tibilov je samo jedan u nizu sportaša iz Rusije koji je za vrijeme ovih još uvijek aktualnih sankcija odlučio promijeniti
reprezentaciju za koju nastupa. Ovaj bivši juniorski prvak Europe, skrasio se u Zrenjaninu, posljednje dvije godine je član reprezentacije Srbije.

U međuvremenu je Tibilov osvojio i prve medalje za Srbiju, trenutačno nastupa na Europskom prvenstvu u Rumunjskoj. Njegova borba protiv Turčina Kerema Kamala je privukla veliku pažnju. Jer je Turčin prvo ugrizao za rame borca iz Rusije, nakon čega je pokušao i fizički da se obračuna po izlasku s borilišta.

"Uložili smo prigovor delegatu, pokazali smo slike i snimke. Turski predstavnik je diskvalificiran s prvenstva i protiv njega je pokrenut postupak pred disciplinskom komisijom Svjetske hrvačke federacije. Cijeli život sam u hrvanju, ali ovako nešto nisam vidio. Meč je trajao 18 i pol minuta, od čega tri normalne, a sve zbog ponašanja turskog hrvača. Svaka čast Tibilovu što je sve izdržao", izjavio je Milorad Dokmanac, izbornik reprezentacije Srbije.

Video: Borba Tibilov - Kamal

Georgi Tibilov je na kraju slavio rezultatom 6-3, u eliminacijskoj borbi grčko - rimskim stilom u kategoriji do 60 kilograma. Turčin je odbio pružiti ruku pobjedniku, nakon čega je Tibilov pokazao treneru Turske reprezentacije pokazao kako ga je Kerem ugrizao.

Kopirati
Drag cursor here to close