Sushil Kumar je imao sve manje utjecaja

Olimpijski prvak optužen za ubojstvo kolege hrvača

Prema pojedinim medijima, Sushil Kumar, Parveen Dabas i njegovi prijatelji, naoružani hokejaškim palicama i štapovima, napali su mlade hrvače u noći između 4. i 5. svibnja prošle godine.
Sport / Ostali sportovi | 24. 10. 2022. u 17:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sushil Kumar je bivši hrvač koji je u svojoj sportskoj karijeri bio svjetski prvak, osvojio je dvije medalje u Pekingu (bronca) i Londonu (srebro). Višestruki je osvajač medalja kako s Azijskih igara, Igara Commonwealtha, odnosno prvenstva Commonwealtha. Nastupao je u kategorijama do 66 odnosno 74 kilograma, slobodnim stilom.

Istovremeno ga ljubitelji sporta pamte kao čovjeka koji je nosio zastavu Indije na otvaranju Igara u Londonu. Danas se Kumar suočava s izuzetno teškom optužnicom u svojoj zemlji. To je postalo jasno nakon što se pojavila informacija kako će mu se suditi za ubojstvo kolege hrvača koje se dogodilo tijekom prošlogodišnje tučnjave u kojoj je sudjelovalo više osoba.

Prema pojedinim medijima, Sushil Kumar, Parveen Dabas i njegovi prijatelji, naoružani hokejaškim palicama i štapovima, napali su mlade hrvače u noći između 4. i 5. svibnja prošle godine. Kumaru je smetalo to što je njegov utjecaj među mladim hrvačima bio sve slabiji. Od posljedica napada, preminuo je Sagar Dhankar, nakon čega se Kumar dao u bjekstvo. Kumar je uhapšen s nekolicinom osoba koje se terete za ubojstvo 23-godišnjeg hrvača Sagara Dhankara. Tražio je Kumar naravno puštanje uz plaćenu jamčevinu, koju je sud odbio.

Iako se Kumaru pravi kako nema pojma o čemu se radi, istražitelji su utvrdili kako je on ustvari bio "mozak" kompletne akcije u slučaju ubojstva iz svibnja 2021. godine. Upravo je zbog toga Kumar optužen je za ubojstvo, otmicu, izazivanje nereda i korištenje smrtonosnog oružja.

Na video snimci koju posjeduje tužilaštvo i za koju se tvrdi da je autentična, vidi se kako Kumar napada mladog hrvača koji je kasnije preminuo u bolnici. Navodno su Kumar i ostali optuženi pretukli Dhankara, čiji je otac jedan od šefova policije u Delhiju, i njegove prijatelje palicama i drugim oružjem ispred stadiona Chattrasal te ostavili žrtvu da umre. Kumar je određeno vrijeme proveo u bijegu, nekih sedam dana nakon što je nesretni Dhankar ubijen.

Kopirati
Drag cursor here to close