Noćni slalom po kiši

VIDEO I Strasser najbolji i u Schladmingu

Strasser je na kraju imao vrijeme 1:45.20. Haugan je ostao kratak 28 stotinki, Francuz Noel sekundu i dvije stotinke.
Sport / Ostali sportovi | 24. 01. 2024. u 23:17 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čuvena staza Planai, još čuvenije skijalište Schladming. I vezana pobjeda Linusa Strassera u tri dana, nakon Kitzbühela. Četvrta ove sezone u slalomu, druga u Schladmingu gdje je bio najbolji i prije dvije godine. Tek drugi Nijemac u povijesti. Prije Strassera, u Schladmingu je slalomsku pobjedu ostvario još samo Armin Bittner 1990. godine.

Na prvoj stazi koju je postavio Francuz Fabien Munier, Strasser je krenuo kao treći, te je izgurao Clementa Noela koji je sporiji 36 stotinki. Jedanaest skijaša je moralo proći iza Strassera da bi se poredak na vrhu malo promijenio. Timon Haugan, Norvežanin je brži od Noela, sporiji od Strassera malih deset stotinki. Poreda u TOP 5 društvu se promijenio nakon što je ciljem Alex Vinatzer. On je završio kao peti +0.62, dok je ispred njega bio Atle Lie McGrath koji je kasnio za vodećim 62 stotinke.

Pomenuta dvojica skijaša su na kraju ostala bez plasmana u drugoj vožnji, dok se poredak na vrhu nije promijenio. Strasser je na kraju imao vrijeme 1:45.20. Haugan je ostao kratak 28 stotinki, Francuz Noel sekundu i dvije stotinke. S obzirom na odustajanja McGratha i Vinatzer, sada su na njihovim mjestima našli Marc Rochat i Manuel Feller

Video: Druga vožnja Strassera 

Istok Rodeš nije završio prvu vožnju, Filip Zubčić drugu, dok je Samuel Kolega završio kao 23. Treba reći da su skijaši tijekom večernjeg slaloma u Schladmingu protiv sebe imali dosta neugodne uvjete za vožnju, prije svega snažnu kišu koja je padala gotovo cijelu večer.

Švicarac Marco Odermatt je uvjerljivo na putu prema trećem uzastopnom Velikom kristalnom globusu, jer 20 utrka prije kraja ima 1256 bodova, čak 596 više od drugoplasiranog Francuza Cypriena Sarrazina (660). U borbi za slalomski globus vodeći je Feller (440) bodova ispred Strasser koji ima 308 bodova.

Kopirati
Drag cursor here to close