Prv Nijemac nakon Felixa Neureuthera

Linus Strasser slavio u Kitzbühelu

Četvrti nakon prve vožnje je odvezao žestoku drugu vožnju, niti jedan od skijaša iz vrha poretka nakon prve vožnje nije mu mogao parirati.
Sport / Ostali sportovi | 21. 01. 2024. u 17:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovo je definitivno njegov najbolji rezultat karijere. Pobjeđivao je do sada u Stockholmu (paralel slalom), Zagrebu i Schladmingu, međutim Kitzbühel je nešto posebno. Linus Strasser je slavio u današnjem slalomu, kao prvi Nijemac nakon Felixa Neureuthera 2014. godine.

Strasser je bio četvrti nakon prve vožnje, njegov zaostatak za vodećim Kristoffer Jakobsenom je bio 40 stotinki. Jakobsen je iznenadio većinu s obzirom na to da se sa startnim brojem 20 probio na prvo mjesto. Drugo mjesto je držao Daniel Yule iz Švicarske (+0.05), dok je treći bio Manuel Feller (+0.23).

Četvrti nakon prve vožnje je odvezao žestoku drugu vožnju, niti jedan od skijaša iz vrha poretka nakon prve vožnje nije mu mogao parirati. Bio je to poseban i vrlo emotivan dan za veterana, 31-godišnjeg njemačkog trkača. Njegova obitelj bila je prisutna u ciljnom prostoru kako bi svjedočila dramatičnoj pobjedi.

"Nevjerojatno sam sretan, ne znam što bih rekao. Osjećam se kao da se krug povijesti ponovno zatvara - gotovo je, uvijek sam sanjao o tome, vjerovao sam u to, pogotovo posljednje dvije godine. Misija je uvijek bila, ostvariti pobjedu u Kitzbühelu", kaže Linus Strasser, njemački skijaš. Jakobsen je na kraju zaostao 14 stotinki, Yule 20, dok je ovaj put Feller ostao bez postolja.

Dobar posao je napravio Istok Rodeš koji je zauzeo jedanaesto mjesto. Rodeš je nakon prve vožnje bio na 24. mjestu, no ukupno petom najbržom drugom vožnjom došao je do jedanaeste pozicije, sa zaostatkom od 2.23 sekundi za pobjednikom. U poretku slaloma vodi Austrijanac Manuel Feller, danas četvrti, s 395 bodova, dok je Rodeš 18. sa 69 bodova. U ukupnom poretku Feller je skočio na peto mjesto, dok je Filip Zubčić ostao deseti.

Kopirati
Drag cursor here to close