BLJESAK PODCAST | SPORT CENTAR # 56

VIDEO I SPORT CENTAR PODCAST: Goran Melher: Želim ponuditi nešto novo u reprezentaciji BiH

"Što se tiče svega, želim da napredujemo, želim da idemo ka Europi. Mislim da mi nismo daleko od Europe", reći će Melher.
Sport / Ostali sportovi | 19. 04. 2024. u 18:49 Bljesak.info
PODCAST SPORT CENTAR Goran Melher

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Futsal reprezentacija BiH je u proteklom periodu nastupala na tradicionalnom turniru u Poreču. Protivnici su bili Venezuela,
Italija i Turska. Nakon duže pauze, futsal reprezentacija BiH se "aktivirala".

Prethodno je izabran novi stručni stožer, reprezentaciju će u narednom periodu voditi Goran Melher, dok je njegov pomoćnik Mirsad Fazlinović. Goran je cijeli svoj život posvetio futsalu, počeo je kao golman "Karake" u Mostaru.

Branio je u najboljim klubovima BiH, branio je za reprezentaciju. Na kraju se odlučio za trenerski posao. Radio je kao trener u Zrinjskom, Mostar SG, posljednjih sezona je u Njemačkoj. Vodio je ekipu Stuttgartera. Sada je dobio priliku da se okuša na klupi reprezentacije BiH.

"Ja sam izabran prije nekih mjesec dana, jako malo vremena smo imali na raspolaganju. Za nekih 15-ak dana smo sve izorganizirali, otišli smo na jedan vrlo jak turnir gdje smo igrali protiv jakih selekcija, Venezuele, Italije, Turske. Bilo je tu novih igrača, dosta toga smo probali. Cilj prije polaska je bio da odigramo prve dvije kvalitetne utakmice, da probamo dobiti tu zadnju. Nismo uspjeli ali mislim da smo imali dobrih trenutaka, da je to na momente izgledalo dosta dobro. Prema planu i programu imamo neka okupljanja u devetom i jedanaestom mjesecu, što se tiče spiska, mi nismo reprezentacija koja svak put može promijeniti desetak igrača. Nama je na ovom turniru nedostajalo nekih šest - sedam igrača iz ovih ili onih razloga", kaže između ostalog Melher.

Goran je krenuo od rukometa, bio je perspektivan junior. Zimi rukomet, ljeti futsal, kada su igrali turnir u Mostaru, regiji. I onda je na kraju izabrao futsal. Počeo je na golu sada već kultne ekipe "Karake" s kojom je osvajao turnire, naslove prvaka, branio je u Ligi prvaka. U to vrijeme futsal je na ovim prostorima nekako bio u svojim povojima. U Mostar su tada dolazile ekipe kao što je jedan Boomerang Interviú iz Španjolske, Clearex Chorzów, Kairat Almaty. Igrala je Karaka tada i protiv Murcije, Marlène (Nizozemska), prvaka Belgije.

"Tada su samo najbolji mogli proći u nokaut fazu. Sjećam se u Mostaru na turniru, trebao je na bod protiv prvaka Belgije (Mb Morlanweiz), za prolaz u četvrtfinale. Mi smo na kraju poraženi minimalno 1:0. To su nekako nezaboravni trenuci. Uvijek je ekipa "Karake" nekako na posebnom mjestu kod mene kada pričam o futsalu. Ista je stvar s reprezentacijom. Jako teško si se mogao plasirati dalje kroz baraže ili kvalifikacije protiv najboljih reprezentacija. Tada je na Europskom prvenstvu igralo samo osam reprezentacija. Mi smo igrali za reprezentaciju iz ljubavi, bukvalno nismo imali nikakve uvjete", reći će Melher.

Sada se Goran prihvatio posla u reprezentaciji. Cilj je naravno pokušati izboriti nastup na prvom velikom takmičenju, što neće biti lako. Reprezentacija je bila u jednom praznom prostoru određeno vrijeme.

"Moja je želja ponuditi nešto novo na klupi reprezentacije. Stvoriti rekao bih jednu novu selekciju. Hoću li to uspjeti napraviti za naredni ciklus, ovaj kvalifikacijski za EURO ne znam, ali sigurno mogu najaviti promjene u selekciji u ciklusu za Svjetsko prvenstvo. Promjena će biti velikih. Što se tiče svega, želim da napredujemo, želim da idemo ka Europi. Mislim da mi nismo daleko od Europe" reći će Melher.

S Goranom smo razgovarali o futsalu nekada i danas, njegovim utakmicama na golu Karake, reprezentacije, ostalih klubova u BiH. Probali smo odgovoriti na pitanja zbog čega se netko bavim trenerskom poslom u sportu koji ne nudi neki veliki novac, kakva je perspektiva futsala u BiH. Sve to u još jednom, 56. po redu izdanja PODCASTA SPORT CENTAR portala Bljesak.Info

Kopirati
Drag cursor here to close