BLJESAK PODCAST | SPORT CENTAR # 54

VIDEO I SPORT CENTAR PODCAST: Dino Halilović: Pogodio sam dolaskom u Mostar i Velež

"Mostar je baš nekako po mjeri, nije ni veliki nije ni mali, kada mi dođu prijatelji imam ih gdje izvesti, što ima pokazati. Za razliku od Hrvatske, ovdje imate puno velikih, ali i malih derbija", priča Dino.
Sport / Nogomet | 29. 03. 2024. u 18:10 Bljesak.info
SPORT CENTAR EP.54 // DINO HALILOVIĆ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stigao je u ekipu Veleža polovinom rujna mjeseca prošle godine. Njegov posljednji klub bio je Tabor Sežana. Jedan u nizu klubova, za igrače iz prave nogometne porodice. Tata Sejad je igrao za Cibaliju, kasnije prešao u Dinamo, Real Valladolid, nakon čega je jedno vrijeme igrao u Izraelu, Turskoj, prije povratka u Hrvatsku, Osijek, Rijeku. Karijeru je zaključio u Slovenije.

Uz tatu, odrasli su nogometaši Alen, Dino i Damir. Zanimljivo, sva trojica su zajedno su završila u Barceloni, kada je Alen kao velika mlada zvijezda potpisao za ovaj klub. Kada je Alen otišao iz Barcelonu u posudbu u Sporting Gijón, nakon dvije godine, Dino je krenuo graditi svoju karijeru. Mlada ekipa Udinesea, Istra, Lokomotiva, Rudeš, Esbjerg, Den Bosch. S obzirom na sve ono što je prošao u karijeri, može se reći iskusan igrač, ali igrač pred kojim je dosta utakmica u nogama, s obzirom na to da ima 26 godina.

"Nekako je to išlo, stari brat je naslijedio tatu, ja sam krenuo za bratom, živimo blizu stadiona Maksimir, ja sam s nekih sedam otišao na prvi trening Dinama. Praktički ja sam odrastao na stadionu, stekao veliki broj prijatelja. Odigrao veliki broj utakmica u tim mlađim kategorijama, Dinamo je moj klub, Zagreb je moj grad. Zahvaljujući bratu upoznao sam puno igrača koji su tu bili, dolazili, jedna od onih utakmica koje su mi ostale u sjećanju iz tog perioda je svakako ona Dinamo - Real Madrid 0:1. To je bila neka moja generacija 1998. godište, veliki broj igrača je napravio sjajne karijere. Šemper, Sosa, Erlić, Moro, Josip Brekalo, Lovro Majer. Drago mi je što sam igrao s njima", kaže Dino Halilović.

Dino je počeo u omladinskoj školi Dinama koja je već godinama na glasu kao sjajno organizirana. Generacija u kojoj je igrao i sadašnji igrač Veleža imala je prilike sudjelovati na najboljim međunarodnim turnirima protiv najboljih europskih i svjetskih klubova. Dino pamti prestižni Nike Cup u Manchesteru i finale na Old Traffordu".

"To je tada za naš uzrast tada bila Liga prvaka. Mi smo došli do finala i samo savladali Milan 2:1, što je potvrda kvalitete te generacije. Ja sam bio dijete, ono pamtiš svaki detalj kada dođeš na Old Trafford, mi smo igrali finale koje se igralo prije prijateljske utakmice Manchester United - Sevilla.

U Mostar je stigao na poziv trenera Veleža Deana Klafurića s koji je već surađivao u ekipi Dinama.

"Moram priznati kako sam ugodno iznenađen. Znao sam da je Velež veliki klub, klub s tradicijom, pratio sam dešavanja u ovoj ligi s obzirom na to da imam dosta prijatelja koji igraju u nekim drugom klubovima. Ono gledao jesam, ali tek kada dođeš, onda vidiš koliko podršku Velež ima od svojih navijača, koliko ljudi prati klub. Mislim da sam pogodio. Tata je bio upoznat, rekao mi je da je to klub koji ima odlične navijače, tradiciju, da će mi u Mostaru biti dobro. Mostar je baš nekako po mjeri, nije ni veliki nije ni mali, kada mi dođu prijatelji imam ih gdje izvesti, što ima pokazati. Za razliku od Hrvatske, ovdje imate puno velikih, ali i malih derbija, gledam naravno iz perspektive Veleža. Igrač hercegovački derbi protiv Širokog, putuješ u Posušje pun stadion, utakmice protiv Borca, Željezničara, gradski derbi, sve su te utakmice izuzetno posjećene", naglašava Dino Halilović.

O godinama koje je kao mlad momak proveo u inozemstvu, boravku u čuvenoj školi Barcelone, La Masiji, Italiji, utakmicama za Dinamo i protiv Dinama, braći nogometnoj obitelji, razgovarali smo u 54. po redu izdanju PODCASTA SPORT CENTAR portala Bljesak.Info.

Kopirati
Drag cursor here to close