Rahmbo

VIDEO I Španjolac kraće noge i bolesnog gležnja uzeo Masters

Preokret se dogodio već tijekom prvih šest rupa posljednje runde kada je Rahm ostvario za tri udarca bolji rezultat od Koepke i preuzeo vodstvo za jedan udarac...
Sport / Ostali sportovi | 11. 04. 2023. u 02:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zovu ga Rahmbo, prije dvije godine je uzeo US Open. Golf je počeo trenirati s nekih 6-7 godina, do svoje 14. se bavio različitim sportovima, od nogometa, borilačkih sportova, do kanua. Pošto mu je stopalo pri rođenju bilo okrenuto za 90 stupnjeva ka unutra, liječnici su morali da mu slome skočni zglob kako bi ga popravili, zbog čega mu je noga kraća.

U tom periodu je dugo nosi gips od koljena prema dole. Svakog tjedna se vraćao u bolnicu pa je mijenjao gips, nisu se stvari razvijale onako kako su liječnici planirali pa Jon Rahm ima ograničenu pokretljivost skočnog gležnja u desnoj nozi.

Uoči posljednje runde ovogodišnjeg Mastersa u Augusti Rahm je bio drugi s dva udarca zaostatka za Koepkom, no u nedjelju je Rahm tijekom izravnog dvoboja s Koepkom ostvario rezultat od 69 udaraca, odnosno tri ispod "para", dok je Koepka podbacio i posljednju rundu okončao sa 75 udaraca, odnosno tri iznad "para".

Preokret se dogodio već tijekom prvih šest rupa posljednje runde kada je Rahm ostvario za tri udarca bolji rezultat od Koepke i preuzeo vodstvo za jedan udarac, Španjolac je ubrzo povećao svoju prednost na dva udarca, da bi se ključnom pokazala 14. rupa na kojoj je Rahm ostvario "birdie", a Koepka "bogey" pa je prednost narasla na nedohvatljivih pet udaraca.

Video: Jon Rahm

Četiri udarca više trebalo je Amerikancima Philu Mickelsonu i Brooksu Koepki koji su podijelili drugo mjesto, a pet više Amerikancima Jordanu Spiethu, Patricku Reedu i Russellu Henleyu na diobi četvrtog mjesta. Prije Rahma, još su samo iz Španjolske ovaj turnir osvajali Sergio García, José María Olazábal i Seve Ballesteros.

Kopirati
Drag cursor here to close