Kali Reis i Jodie Foster

VIDEO I Kali Reis boksačica, postala True Detective

"Boksačka dvorana je bila jedino mjesto gdje sam mogla raščistiti svoje misli usred burne adolescencije", rekla je Kali svojedobno za The Los Angeles Times.
Sport / Ostali sportovi | 29. 02. 2024. u 11:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prvoj sezoni smo gledali Matthewa McConaugheya i Woodyja Harrelsona. U drugoj su to bili Colin Farrell i Rachel McAdams, dok su u trećoj priliku dobili Mahershala Ali i Stephen Dorff.

Sjajna serija True Detective vratila se ove godine, zaključeno je emitiranje četvrte sezone. True Detective: Night Country prati priču o iznenadnom nestanku osmorice znanstvenika iz udaljene stanice smještene u zimom okovanoj divljini Aljaske

Video: True Detective: Night Country

Ovaj put su imamo "ženski" detektivski dvojac Jodie Foster (Liz Danvers), Kali Reis (Evangelina Navarro). I dok je Jodie Foster poznato ime u svijetu filma, Kali Reis je malo iznenađenje. Logično. Riječ je o profesionalnoj boksačici koja se posljednjih godina probija i u glumačkom svijetu.

Kali je rođena 24. kolovoza 1986. godine u gradu Providence, Rhode Island te je najmlađa od petero djece, a kao dijete voljela se natjecati u grubljim sportovima s vršnjacima koji nisu bili primjereni za djevojčice njezine dobi.

Tako je zavoljela boks i njime se počela baviti s 14 godina, a trener joj je bio majčin prijatelj.

"Boksačka dvorana je bila jedino mjesto gdje sam mogla raščistiti svoje misli usred burne adolescencije", rekla je Kali svojedobno za The Los Angeles Times.

Njene sportske snove 2012. godine nakratko je prekinula ozbiljna nesreća na motociklu koja joj je ugrozila boksačku karijeru. Ali to ju nije obeshrabrilo i već je nakon godinu dana počela je nizati brojne uspjehe te je osvojila boksačke titule u ženskoj poluvelter kategoriji. U svojoj karijeri je odradili 27 mečeva do sada, upisala je 19 pobjeda uz sedam poraza.

Poznatija je kao K.O. Mequinonoag u svijetu boksa. Posljednju borbu je imala prije tri godine, kada je savladala Jessicu Camaru i zadržala dva pojasa u WBA i IBO verziji. Od 19 pobjeda, njih sedam je ostvarila nokautom.

Prva je boksačica čiji je meč prenosio HBO, protivnica je bila Cecilia Brækhus koja je u toj borbi bila bolja. Radilo se o meču za naslov svjetske prvakinje. Naslov Svjetske prvakinje, u verziji WBO (superlaka kategorija) osvojila je 2019. godine.

Video: Kali Reis - Jessica Camara 

Iako bi se nekom činilo izrazito stresno glumiti uz bok s legendom kao što je Jodie Foster, Reis je za NBC News rekla da se vrlo lako prilagodila novim izazovima koje joj gluma donosi

Video: Kali Reis 

"Cijeli život bila sam u situacijama gdje sam morala sama shvaćati stvari, a kada jasno postavim ciljeve, onda ću učiniti sve što je u mojoj moći da to postignem," istaknula je 37-godišnjakinja.

Kopirati
Drag cursor here to close