Snima se dokumentarac

Brownsville, četvrt u kojoj su živjeli Tyson, Bowe, Briggs

Među 86.377 stanovnika Brownsvillea, četvrtina odraslih nije završila ni srednju školu, a 40 posto ih živi ispod razine siromaštva.
Sport / Ostali sportovi | 20. 11. 2023. u 22:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mike Tyson, Riddick Bowe i Shannon Briggs. Trojica svjetskih prvaka teške kategorije. Trojica koja su na vrhuncu svoje karijere bili predstavnici one žestoke, stare škole. Sva trojica su iz istog kvarta, četvrti. Brownsville je naziv malene četvrti u Brooklynu. Četvrt od tri kvadratna kilometra dala je tri svjetska boksačka prvaka, podatak kojim se teško može pohvaliti malo tko.

Jedan od pomenute trojice, Shannon Briggs kaže kako je u tijeku snimanje dokumentarca o Brownsvilleu. Prostoru koji konstantno drži jednu od najvećih stopa siromaštva i kriminala u bilo kojoj četvrti u New Yorku. 

Među 86.377 stanovnika Brownsvillea, četvrtina odraslih nije završila ni srednju školu, a 40 posto ih živi ispod razine siromaštva. Većina zgrada u ovom dijelu New Yorka izgrađene su za socijalne potrebe za ljude koji nemaju primanja niti smještaj.

"Trenutno snimamo dokumentarac naziva "Brownsville; Never Ran, Never Will", a radi se o seriji od osam epizoda koju režira Michael Rappaport, dok je producent Sam Rockwell. Bit će to odličan dokumentarac. Imamo Mikea Tysona, Riddicka Bowea, a iz Brownsvillea je i Bern Naddete Stanis koja je igrala ‘Thelmu‘ u sitcomu "Good Times". Larry King (poznati voditelj) je iz Brownsville, kao i komičarska grupa "The Three Stooges". Radimo dokumentarnu seriju o Brownsvilleu i o povijesti Brownsvillea. Tri svjetska prvaka u teškoj kategoriji dolaze iz iste četvrti koja površinom ne doseže niti dvije kvadratne milje. Najviše čuda na svijetu i najopasnija četvrt u saveznoj državi New York. Brownsville, Brooklyn, imamo priču za ispričati.", otkrio je Briggs za ESNews.

Video: Mike Tyson o susjedstvu 

.

Kopirati
Drag cursor here to close