Repriza

VIDEO I Sakkari nakon velike borbe, Świątek ekspresno

Za 22-godišnju Poljakinju ovo je drugo finale u Indian Wellsu, a u prvom, odigranom 2022. došla je do naslova pobijedivši u finalu baš Mariju Sakkari.
Sport / Ostali sportovi | 16. 03. 2024. u 10:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iga Świątek i Maria Sakkari izborile su plasman u finale Indian Wellsa. Poljakinja je još jednom potvrdila status prve igračice svijeta. Ukrajinka Marta Kostyuk nije imala šanse u polufinalu. Uspjela je uzeti prvi gem na svoj servis, nakon toga u sljedećih pet gemova je uhvatila pet poena.

Prva tri gema drugog seta su bila neizvjesna, svaki je otišao do izjednačenja, ali je i svaki od njih osvojila Poljakinja. Kostjuk je tada zatražila pomoć fizioterapeuta zbog bolova u lijevom stopalu. Prekid nije utjecao na Swiatek, koja je do kraja meča suparnici prepustila jedan gem, za krajnjih 6-2, 6-1.

Poljakinja je nastavila svoj impresivan niz pobjeda na WTA 1000 turnirima u mečevima u kojima je osvojila prvi set. Swiatek, naime, nikada na turnirima ove razine nije izgubila kad je osvojila prvi set, a njen niz je došao do 69-0. Za 22-godišnju Poljakinju ovo je drugo finale u Indian Wellsu, a u prvom, odigranom 2022. došla je do naslova pobijedivši u finalu baš Mariju Sakkari.

Drugo polufinale je trajalo znatno duže. Prvi razlog je kiša. Koja je poprilično pokvarila ritam meča, koji je bio otvoren. Do devetog gema prvog seta nije bilo uzbuđenja. Onda je Sakkari zaprijetila. Vrlo lako je došla do 0:40. Coco Gauff je spasila tri break lopte, četvrtu, ali ne i petu. Sakkari je uspjela Gauff dovesti do ruba. Dupli break, velikih 5-2 u drugom setu.

Video: Sakkari - Gauff

Ali ovo je pak ženski tenis, stvari se lako mijenjaju. Coco je spasila tri meč lopte, pa je na kraju dobila set kroz tie break. Treći set je bio sličan, pogotovo na otvaranju. Međutim kada je Sakkari povela 3-1, Gauff nije imala snage za još jedan povratak. Nakon 2 sata i 41 minutu igre, tenisačica iz Grčke je prošla 6-4, 6-7(5), 6-2.

Kopirati
Drag cursor here to close