Iznenađenje u Indian Wellsu

Navarro eliminirala Sabalenku

Za one koji ne znaju. Navarro je debitirala na Touru 2019. godine, ali se onda odlučila vratiti na Sveučilište, kao tenisačica Virginije postala je broj 1.
Sport / Ostali sportovi | 14. 03. 2024. u 12:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Emma Navarro je kreirala veliko iznenađenje u osmini finala WTA turnira koji se igra u Indian Wellsu. Ona je u tri seta savladala pobjednicu Australian Opena Arynu Sabalenku, 6-3, 3-6, 6-2. Za svoje četvrto četvrtfinale u karijeri, prvo kada su u pitanju veliki turniri iz serije Masters 1000.

U presudnom trećem setu, Navarro je napravila rani break za 2-0. Sabalenka je uzvratila, da bi samo gem kasnije, ponovo stala na svom servisu. Taj drugi break je definitivno prelomio meč.

Sabalenka je imala šest break prilika, dvije je iskoristila. Amerikanka je imala puno bolje realizaciju svojih (4/5). Za one koji ne znaju. Navarro je debitirala na Touru 2019. godine, ali se onda odlučila vratiti na Sveučilište, kao tenisačica Virginije postala je broj 1.

Ovom pobjedom je postala prva Amerikanka koja je eliminirala drugu igračicu svijeta u Indian Wellsu nakon Serene Williams 2001. godine.
Pored Emme Navarro vrijedi izdvojiti Kineskinju Yuan koja je kao nepostavljena igračica stigla do četvrtfinala. Ona je u osmini finala, također u tri seta eliminirala Kasatkinu 11. nositeljicu. Naredna je protivnica Coco Gauff.

U ostalim mečevima četvrtfinala sastaju se Swiatek - Wozniacki, Potapova - Kostyuk, dok će Navarro probati izboriti polufinale preko Grkinje Sakkari.

Kopirati
Drag cursor here to close