Dominacija

VIDEO I Sabalenka bez problema obranila naslov

Iako je Qinwen Zheng igrala dobro na Australian Openu, ovo je bilo njeno prvo finale, što se moglo osjetiti i vidjeti već nakon prva tri gema.
Sport / Ostali sportovi | 27. 01. 2024. u 11:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aryna Sabalenka je trenutačno najbolja tenisačica na svijetu. Iako zvanično nije broj jedan. Međutim, njena forma na početku godine to potvrđuje. Bez izgubljenog set je obranila naslov pobjednice, izgubila je samo 31 gem. Gledajući njene rezultate ove godine u Melbourneu, tek ozbiljnu protivnicu imala u polufinalu (Coco Gauff). Svi ostali mečevi su manje više bili jednosmjerna ulica.

Iako je Qinwen Zheng igrala dobro na Australian Openu, ovo je bilo njeno prvo finale, što se moglo osjetiti i vidjeti već nakon prva tri gema. Sabalenka je povela 3-0, iako je morala spasiti tri break lopte u trećem gemu. Ostatak seta je prošao u dominaciji pobjednice.

Tek je povremeno uspijevala nešto pogoditi Zheng, spasila je tri set lopte u osmom gemu, jednu u devetom, ali je Sabalenko iskoristila petu za 6-3. Zheng je u prvom setu imala više winnera, ali je Sabalenka napravila svega pet neforsiranih pogrešaka. Na početku drugog opet ide break Sabalenke i to je to.

Još jedan u petom gemu, pa onda opet malo broja pet. Zheng je izvukla četiri meč lopte, nije petu. Sve je ukupno trajalo sat i 17 minuta, Sabalenka je slavila 6-3, 6-2. Do kraja je Zheng sakupila 16 neforsiranih pogrešaka, bilo je tu šest dvostrukih. Sabalenki je bilo dovoljno 14 winnera.

Video: Aryna Sabalenka 
Kopirati
Drag cursor here to close