Zavidna forma

Sabalenka u Melbourneu deklasirala Tsurenko bez izgubljenog seta

Braniteljica titule i druga igračica svijeta nadmašila je protivnicu u trećem kolu. Protiv Ukrajinke Lesie Tsurenko pobijedila je dva puta sa po 6:0.
Sport / Ostali sportovi | 19. 01. 2024. u 12:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bjeloruskinja Aryna Sabalenka na teniskom Otvorenom prvenstvu Australije u Melbournu i dalje pokazuje zastrašujuću formu. Braniteljica titule i druga igračica svijeta nadmašila je protivnicu u trećem kolu. Protiv Ukrajinke Lesie Tsurenko pobijedila je dva puta sa po 6:0.

U muškom dijelu, Talijan Jannik Sinner i Grk Stefanos Tsitsipas su napredovali. Sabalenka se brzo plasirala u osminu finala OP Australije, nakon što je eliminirala Tsurenko za samo 52 minute, ne dozvolivši joj ni trunku igre, javlja STA.

''Jednostavno sam veoma zadovoljna sa nivoom igre koji pokazujem trenutno. Nadam se da ću ga moći zadržati ili možda čak unaprijediti tijekom nastavka turnira'', rekla je Sabalenka odmah nakon pobjede.

Sada će se suočiti sa Amerikankom Amandom Anisimovom.

Pobjednica Otvorenog prvenstva SAD-a Coco Gauff i dalje je u izuzetnoj formi. Devetnaestogodišnja Amerikanka lako je pobijedila sunarodnjakinju Alyciu Parks sa 6:0 i 6:2.

"Veoma sam zadovoljna načinom, kako igram", rekla je Gauff.

Tek šesnaestogodišnja Ruskinja Mira Andrejeva za osminu finala pobijedila je Francuskinju Diane Parry.

Jannik Sinner sve više ulazi u ulogu favorita među muškarcima. Talijan je lako pobijedio Argentinca Sebastiana Baeza sa 6:0, 6:1, 6:3 i jedini je u Melbourneu bez izgubljenog seta.

Prema kraju prošle godine, Sinner je već pokazao nekoliko izuzetnih igara na finalu ATP-a i u Davis Cupu, gdje je vodio Italiju do naslova.

''Općenito igram veoma dobro i ovdje se osjećam odlično'', rekao je Sinner, koji će se u osmini finala suočiti s 15. nositeljem, Rusom Karenom Hačanovom.

Napredovali su i sedmi nositelj Tsitsipas i 12. nositelj, Amerikanac Taylor Fritz, koji će se suočiti jedan protiv drugog u osmini finala.

Danas će na teren izaći i desetstruki pobjednik na petom kontinentu, Srbijanac Novak Đoković, koji će se sastati s Argentincem Tomasom Martinom Etcheverryjem.

 

Australian Open (23,94 milijuna eura)

Muškarci, 3. kolo

  • Taylor Fritz (SAD/12) - Fabian Marozsan (Mađ) 3:6, 6:4, 6:2, 6:2;
  • Stefanos Tsitsipas (Grč/7) - Luca Van Assche (Fra) 6:3, 6:0, 6:4;
  • Jannik Sinner (Ita/4) - Sebastian Baez (Arg/26) 6:0, 6:1, 6:3;
  • Karen Hačanov (Rus/15) - Tomaš Machač (Češ) 6:4, 7:6 (4), 4:6, 7:6 (5);

Žene, 3. kolo

  • Marta Kostjuk (Ukr) - Jelina Avanesjan (Rus) 2:6, 6:4, 6:4;
  • Cori Gauff (SAD/4) - Alycia Parks (SAD) 6:0, 6:2;
  • Mira Andrejeva (Rus) - Diane Parry (Fra) 1:6, 6:1, 7:6 (5);
  • Amanda Anisimova (SAD) - Paula Badosa (Špa) 7:5, 6:4;
  • Arina Sabalenka (Blr/2) - Lesia Tsurenko (Ukr/28) 6:0, 6:0.
Kopirati
Drag cursor here to close