Nakon ubojstva Baeza Sose

VIDEO I Ragbi igrači koji su pretukli mladića na smrt osuđeni na doživotni zatvor

"Ubili su ga na najgori mogući način, udarajući ga nogama, dok ih je on molio da prestanu, tvrdila je njegova majka.
Sport / Ostali sportovi | 22. 02. 2023. u 00:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sve se dogodilo još u siječnju 2020. godine. Baez Sosa sin paragvajskih imigranata i njegovi prijatelji, zabavljali su se u jednom noćnom klubu u primorskom argentinskom gradu Villa Gesell. U jednom trenutku došlo je do prepirke svađe sa skupinom ragbijaša.

Nakon što su izbačeni iz kluba, ragbijaši su okružili Sosu i tukli ga dok je bio na podu dok su u međuvremenu sprječavali slučajne prolaznike da interveniraju i pokušaju pomoći mladiću. Bolje rečeno oni su iživljavali na nesretnom mladiću, dok su svjedoci tvrdili kako su nesretnog Sosu rasistički vrijeđali.

Ciro Pertossi, Enzo Comelli, Matías Benicelli, Luciano Pertossi, Máximo Thomsen, Blas Cinalli, Ayrton Viollaz i Lucas Pertossi su bili u toj skupini. Na kraju se ispostavilo kako je Máximo Thomsen bio taj koji je zadao posljednje smrtonosne udarce u glavu nesretnog Baeza Sose.

"Slučaj Fernanda Baeza Sose je prekretnica u Argentini. U mnogim aspektima, Baez Sosa, koji je odrastao u Buenos Airesu, predstavljao je "prosječnog Argentinca", voljeni sin u radničkoj porodici, koji je zahvaljujući svom školovanju bio na putu da se uspne na društvenoj ljestvici, s obzirom na to da je studirao pravo. Nažalost, pravosudni sistem ne smatra rasizam realnošću u Argentini. Vrlo nam je teško govoriti o rasizmu, ali barem počinjemo da se pitamo postoji li rasizam ovdje", rekao je Alejandro Mamani, advokat i član Identidad Marron, antirasističke skupine.

"Ubili su ga na najgori mogući način, udarajući ga nogama, dok ih je on molio da prestanu, tvrdila je njegova majka.

"Moj sin je pretučen iz rasističkih razloga. Bila je to mržnja. Možda su se osjećali superiorno jer su svijetli, a Fernando je imao tamnu kožu", rekao je njegov otac.

Video: Slučaj ubojstva 

Na dvotjednom suđenju u siječnju govorilo je oko 80 svjedoka. Tužiteljstvo je tražilo doživotnu kaznu za svih osam napadača, dok je obrana nastojala dokazati da nije bilo namjere da se mladić ubije i tako spriječi najstrožu kaznu. Međutim, sada je došla nova presuda i pravda je zadovoljena. Máximo Thomsen, Ciro Pertossi, Enzo Comelli, Matías Benicelli i Luciano Pertossi osuđeni su na doživotnu robiju. 15 godina zatvorske kazne dobila su preostala trojica igrača Blas Cinalli, Ayrton Viollaz i Lucas Pertossi. Tijekom suđenja, odnosno izricanja presude, Maximo Thomsen je pao u nesvijest.

Video: Izricanje presude
Kopirati
Drag cursor here to close