Prvi iz serije Masters 1000

VIDEO I Mektić i Koolhof uzeli Indian Wells

Nikoli je ovo osmi osvojeni turnir iz serije Masters 1000 u karijeri, gdje ima izniman omjer od osam osvojenih finala i samo dva poraza. Također, ovo mu je sveukupno 28. titula u parovima.
Sport / Ostali sportovi | 16. 03. 2024. u 09:52 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nikola Mektić i Wesley Koolhof su u finalu parova Indian Wellsa iz serije Masters 1000 slavili protiv španjolsko-argentinske kombinacije Granollers i Zeballos rezultatom 2:0 u setovima.

Bilo je oba puta po 7-6 za hrvatsko-nizozemski par koji je dominirao veći dio meča, a krizu su uspjeli prebroditi sjajnim udarcima Koolhofa s osnovne linije i dobrim servisima Nikole Mektića.

Do naslova su izgubili samo jedan set u cijelom turniru, a danas su pokazali iznimno bolju igru u odnosu na svoje suparnike i apsolutno zasluženo slavili. Na putu do finala izbacivali su jake protivnike pa tako vrijedi izdvojiti da su u polufinalu izbacili par Krawietz/Puetz te u četvrtfinalu Ivana Dodiga koji igra u paru s Amerikancem Austinom Krajicekom.

Prvi set je bio potpuno na strani hrvatsko-nizozemske kombinacije, kada nisu ponudili niti jednu break loptu protivnicima. Granollers i Zeballos su svojim protivnicima ponudili tri prilike za break, no ipak su uspjeli sve spasiti pa se pobjednik prvog seta odlučivao u tie-breaku, gdje su Mektić i njegov partner naplatili bolju igru kroz cijeli prvi set i slavili 7-2.

Drugi set je ponudio nešto više uzbuđenja, Granollers i Zeballos su počeli igrati bolje, set je mogao otići na bilo koju stranu jer su oba para ponudila nekoliko prilika za break, ali iznimni potezi Koolhofa u ključnim trenucima ponudili su reprizu prvog seta. Pobjednik se morao odlučiti u tie-breaku jer u cijelom meču niti jedan par nije uspio ukrasti servis protivnika.

Ponovno su bolju igru prikazali Mektić i njegov partner te pobjedom 7-4 u poenima osvojili svoju treću titulu otkad je Nikola Mektić prekinuo suradnju s Matom Pavićem

Video: Finale parova 

Ovo im je bio prvi Masters 1000 turnir, a prethodno su osvojili po jedan turnir iz 250 i 500 serije. Mektiću je ovo drugi put da osvaja Indian Wells, prvi je osvojio 2019. i to baš s Argentincem Horaciom Zeballosom koji je ovaj put bio na suprotnoj strani.

Nikoli je ovo osmi osvojeni turnir iz serije Masters 1000 u karijeri, gdje ima izniman omjer od osam osvojenih finala i samo dva poraza. Također, ovo mu je sveukupno 28. titula u parovima. Njegovom partneru Wesleyu Koolhofu ovo je tek 4. naslov serije Masters 1000, a na omjeru je od 4 osvojenih te 5 izgubljenih finala. S Mektićem je krenuo stopostotno, prvo finale iz ove serije i odmah naslov.

Kopirati
Drag cursor here to close