Počela u 20.10 sati, završila je 1:54 iza ponoći

VIDEO I Kada se hokejaška utakmica pretvori u maraton

Ovo je bila najduža utakmica u povijesti franšize za obje momčadi i šesta najduža u povijesti NHL-a. Utakmica je trajala zvanično 139 minuta i 47 sekundi čiste igre kada je Thachuk zabio gol za pobjedu.
Sport / Ostali sportovi | 19. 05. 2023. u 11:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Amerikanci su nazvali Freaky Friday, a hokej na ledu je pokazao koliko može biti čudan. Posebno kada krene play off. I tko zna kako bi se priča završila da Matthew Tkachuk nije pogodio 13 sekundi prije kraja četvrtog produžetka zabio gol za slavlje Floride koja igra kao u transu kada je u pitanju play off. Panthers su do sada eliminirali Boston, najvećeg favorita, nakon toga i Toronto.

"Ovo je moj najdraži gol u karijeri. Nisam dopustio da utakmica ode u peti produžetak. Sergei Bobrovsky je sjajno branio, svi ostali su ga pratili", rekao je nakon utakmice Tkachuk.

Tako su Florida Panthersa poveli u finalu Istočne konferencije sa 1-0 nakon što su u šestoj najdužoj utakmici u povijesti NHL lige pobijedili Carolina Hurricanese sa 3:2.

Ovo je bila najduža utakmica u povijesti franšize za obje momčadi i šesta najduža u povijesti NHL-a. Utakmica je trajala zvanično 139 minuta i 47 sekundi čiste igre kada je Thachuk zabio gol za pobjedu. Utakmica je po lokalnom vremenu počela u 20.10 sati, završila je 1:54 iza ponoći. Po našem vremenu je to bilo u nekih osam sati ujutro.

Najduža utakmica u povijesti NHL lige odigrana je u ožujku 1936. kada su Detroit Red Wingsi pobijedili Montreal Maroonse sa 1:0 tek nakon šest produžetaka. Pobjednički pogodak pao je nakon 176 minuta i 30 sekundi igre, pri čemu se samo u "overtimeu" igralo čak 116 minuta i 30 sekundi.

.
Video: Panthers  - Hurricanes

Šest produžetaka su igrali i Toronto i Boston 1933. godine, a igrači su tada na ledu ukupno proveli 164 minute i 46 sekundi. Još tri utakmice su razriješene nakon pet produžetaka.

Prvi susret konferencijskog finala bolje su započeli domaći hokejaši, Seth Jarvis je u posljednjoj minuti prve trećine zabio za 1:0. Druga trećina je pripala gostima s Floride koji su okrenuli rezultat golovima Aleksandera Barkova (46) i Cartera Verhaeghea (48). Domaćin je uspio izjednačiti golom Stefana Noesena u četvrtoj minuti posljednje trećine.

Utakmica je otišla u produžetke, a prvi, drugi i treći nisu donijeli pobjednika. Činilo se kako niti u četvrtom produžetku neće biti golova, no Tkachuk je 13 sekundi prije kraja zabio pobjednički pogodak na dodavanje Sama Bennetta.

Spomenimo i sjajne vratare, Sergej Bobrovsky upisao je 63 obrane za goste, a domaći vratar Frederik Andersen 57.

Kopirati
Drag cursor here to close