Stanley Cup

VIDEO I Florida šokirala Boston, Seattle eliminirao branitelje naslova

"Zaostajali smo za gol protiv Bostona na manje od dvije minute prije kraja i ne bih se kladio u sve što imam, jer su izgledi bili protiv nas. Osim kad pločica završi u mreži, onda pomisliš - pobijedit ćemo u ovoj utakmici", izjavio je trener Floride.
Sport / Ostali sportovi | 01. 05. 2023. u 10:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako su dominirali tijekom sezone, igrali odlično, Boston Bruinsi nisu uspjeli proći prvi krug play offa što je ogromno iznenađenje. Boston je u regularnom dijelu sezone ostvario 65 pobjeda i sakupio 135 bodova, što nijednoj momčadi prije njih nije uspjelo, i pritom vodio sa 3-1 u seriji na četiri pobjede.

U sedmoj utakmici vidjeli smo puno preokreta. Floridi su prednost donijeli Brandon Montour (13) i Sam Reinhart (22), da bi David Krejči (28), Tyler Bertuzzi (41) i David Pastrnak (45) donijeli preokret i radost u TD Gardenu.

Činilo se kako je Boston ipak blizu prolaska u drugi krug, ali su gosti uradili ono što su mogli i točno minutu prije kraja osnovnog dijela utakmice odlučili su povući golmana Bobrovskog s gola. To im se isplatilo, jer je Brandon Montour zabio gol za 3:3, za produžetak. Produžetak je trajao osam minuta i 35 sekundi, dok Carter Verhaeghe nije savladao golmana Bostona.

"Zaostajali smo za gol protiv Bostona na manje od dvije minute prije kraja i ne bih se kladio u sve što imam, jer su izgledi bili protiv nas. Osim kad pločica završi u mreži, onda pomisliš - pobijedit ćemo u ovoj utakmici", izjavio je trener Panthersa Paul Maurice.

Florida je u osnovnom dijelu sezone osvojila 43 boda manje od Bostona, ali u drugom krugu doigravanja igrat će Panthersi. Nasuprot njih stajat će Toronto Maple Leafsi koji su u šest utakmica svladali Tampa Bay Lightning.

Video: Boston - Florida 

U Zapadnoj konferenciji je Seattle Kraken postala prva ekspanzijska momčad koja je u prvom krugu doigravanja uspjela izbaciti branitelja naslova. Poput Bostona i hokejaši Colorada su bili favoriti za pobjedu u odlučujućem dvoboju pred svojim navijačima.

I u ovom je dvoboju statistika bila na strani poražene momčadi, osim one najvažnije - koliko je puta pločica završila u mreži. Junak Krakena bio je Danac Oliver Bjorkstrand koji je postigao oba pogotka, prvi u 24. minuti, a drugi u 28. minuti. Colorado je uspio samo smanjiti zaostatak golom Mikka Rantanena (40).

Video: Seattle - Colorado 

"Ovo je velika stvar za nas, za momčad, za naše grupno samopouzdanje koje nam se vratilo nakon prošle sezone, naravno i za grad Seattle. Možete osjetiti to uzbuđenje i koliko nas ljudi žele podržavati. Da, zabavno je biti dio toga", rekao je Bjorkstrand.

Seattle će u drugom krugu igrati protiv Dallasa koji je u šest utakmica izbacio Minnesotu.

Kopirati
Drag cursor here to close