Dvije utakmice, dva dana 150.000 gledatelja

VIDEO I Hokej na stadionu gdje će se igrati finale SP 2026

Po tradiciji kada su u pitanju utakmice na otvorenom, svaki tim stigao s policajcima i vatrogascima iz svog matičnog područja, a Rangersi su nosili hokejaške dresove njujorške policije i vatrogasaca.
Sport / Ostali sportovi | 19. 02. 2024. u 11:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

NHL liga radi sjajan posao. Proteklog vikenda odigrane su dvije utakmice na otvorenom. Mjesto radnje je bilo isto. Stadion na kojem će se igrati finale narednog SP u nogometu 2026. godine.

MetLife Stadium je prvo ugostio New Jersey Devilse i Philadelphia Flyerse, dan poslije igran je veliki derbi NY Rangers - NY islanders. Na prvoj utakmici bilo je 70.328 gledatelja, na drugoj 79.690. Dvije utakmice malo nešto preko 150.000 gledatelja. Nije prvi put da se igra vani, ali jeste dva dana zaredom, što je također bio izazov.

Video: NJ Devils - Philadelphia Flyers 

"Svi smo mi mala djeca u srcu. Odrastali smo igrajući hokej vani i sanjali kako postižemo golove uz muziku i hladnoću. Vratila su se sva ta sjećanja, ovo je nešto sjajno", rekao je nakon utakmice igrač NY Rangersa Jacob Trouba.

Po tradiciji kada su u pitanju utakmice na otvorenom, svaki tim stigao s policajcima i vatrogascima iz svog matičnog područja, a Rangersi su nosili hokejaške dresove njujorške policije i vatrogasaca. Igrači New York Giantsa i New York Jetsa predstavljeni su prije utakmice. Legenda Rangersa Mark Messier i legenda Islandersa Bryan Trottier ispustili su pak prije utakmice. 

Video: NY Rangers - NY Islanders 

Na ledu su Islandersi vodili 4:1, a onda je uslijedio kako kažu epski preokret. Četiri i pol minute prije kraja bilo je 5:3. Onda su Rangersi odlučili riskirati. Bez golmana s igračem više, Chris Kreider je potegao s plave linije za 4:5. Opsada gola Islandersa se nastavila, minut i pol prije kraja Mika Zibanejad pogađa za 5:5 i produžetak. Nakon smo desetak sekundi igre u produžetku, gužva pred golom Islandersa, na kraju nakon pregledavanja snimke gol Artemija Panarina je priznat.

Video: NY Rangers - NY Islanders 
Kopirati
Drag cursor here to close