Na utakmici protiv Vancouvera

VIDEO I Golman Bostona sjajno brani, ali može i zabiti gol

"Nisam ništa vidio, ali onda postaneš malo svjesniji što se događa, dečki su počeli gledati po ledu u potrazi za pakom, a onda sam vidio kako ide prema mreži, a ostalo je povijest," rekao je Ullmark.
Sport / Ostali sportovi | 26. 02. 2023. u 12:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Boston Bruinsi igraju sjajno u dosadašnjem dijelu sezone. U 58 odigranih utakmica poraženi samo osam puta. Uvjerljivo najmanje od svih.

U Vancouveru su Bruinsi ostvarivši šestu uzastopnu pobjedu u gostima 3:1. Kompletnu sliku sjajne momčadi upotpunio je Linus Ullmark, švedski golman koji je imao u ovom susretu 26 obrana. Međutim, to nije bilo sve od Ullmarka. On je 48 sekundi prije kraja postigao i gol. Tako je postao tek 13. golman u povijesti NHL-a, osmi kojem je to pošlo za rukom s pakom iz svoje trećine.

On je ujedno prvi vratar koji je zabio nakon Pekka Rinnee golmana Nashvill Predatorsa, strijelca protiv Chicago Blackhawksima 9. siječnja 2020. godine.

Hokejaši Vancouvera su pokušali doći do izjednačenja pod svaku cijenu, pa su riskirali sa igračem više bez golmana. Na kraju im se rizik nije isplatio.

Video: Kako je to izveo  Ullmark

"Čim sam pucao, vidio sam tri tipa kako skaču prema meni i nisam imao pojma gdje je pak". rekao je Ullmark. "Nisam ništa vidio, ali onda postaneš malo svjesniji što se događa, dečki su počeli gledati po ledu u potrazi za pakom, a onda sam vidio kako ide prema mreži, a ostalo je povijest," rekao je Ullmark.

Kopirati
Drag cursor here to close