Najbolji mogući oproštaj

VIDEO I Emocije na Planici: Oprostio se Peter Prevc

Od brojnih rekorda Prevc se oprostio s 24 pobjede u Svjetskom kupu i ukupno 63 pojedinačna postolja.
Sport / Ostali sportovi | 24. 03. 2024. u 21:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak je odradio dva skoka, precizniji da budemo dva leta, s obzirom na to da se radilo o letaonici na Planici. U subotu je vrijeme pokvarilo ekipno takmičenje, dok je u nedjelju ipak situacija bila puno bolja.

U nastavku su na rasporedu bile dvije serije. U prvoj nedjeljnoj Daniel Huber 247 metara, u drugoj je bio 242.5, što je bilo dovoljno 487.7 bodova. Domen Prevc je bio drugi s 444.3 boda (233/238), treći iznenađujući Poljak Aleksander Zniszczol (Polj) 438.1 bod(237/237,5). To znači da je Austrijanac Huber pobjednik Svjetskog kupa u letovima. Dok je ranije Kraft uzeo Veliki kristalni globus u skokovima.

Realno, svi rezultati su ostali u sjeni posljednjih nastupa Petera Prevca koji se u 32. godini odlučio oprostiti. Od natjecateljske karijere oprostio se šestim mjestom, a nakon posljednjeg leta na kraju doletišta čekali su ga obitelj, prijatelji i ostali koji su ga podržavali tijekom šampionske karijere, kao i 19.130 gledatelja.

Video: Posljednji nastup Prevca 

Međunarodna skijaška federacija prekinula je natjecanje na nekoliko minuta nakon posljednjeg skoka Petera, ostavivši trenutak slave za 31-godišnjaka iz Selške doline koji je u 15 sezona postigao brojne rekorde i ispisao veliki broj uspješnica.

Od brojnih rekorda Prevc se oprostio s 24 pobjede u Svjetskom kupu i ukupno 63 pojedinačna postolja. Sa sunarodnjacima je bio dio svih 12 slovenskih ekipnih pobjeda, osvojio je četiri medalje na olimpijskim igrama, tri na svjetskim prvenstvima.

"Završila je moja 22-godišnja karijera. Bilo je tu svega, od kratkih skokova do onih najduljih na svijetu. Put je bio dugačak, sretan i uspješan. Jako sam ponosan što ste me došli ispratiti u tolikom broju. Kad mi je Timi Zajc prije pokusne serije rekao ‘još samo tri skoka‘, tek sam tada postao svjestan da je to kraj. Sve je bilo jako dobro, puno srdačnih ljudi, doista sam uživao", rekao je Prevc na kraju.

Kopirati
Drag cursor here to close