Na oproštaju

VIDEO I Prevc: Pamtit ću ovu pobjedu

"Kad sam slavio na ramenima svojih prijatelja iz reprezentacije, osjećao sam se najmoćnijim na svijetu u tom trenutku", rekao je Prevc.
Sport / Ostali sportovi | 23. 03. 2024. u 10:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slovenci nisu mogli bolje zamisliti završnicu Svjetskog kupa na legendarnoj Planici. Peter Prevc koji je najavio povlačenje na kraju ove sezone, ostvario je trijumf prvog od dva finala dana. S dva najduža leta od 237,5 i 231 metra, Peter je oduševio veliki broj domaćih navijača s kojima je proslavio 24. pojedinačnu pobjede u Svjetskom kupu, a petu na Planici.

Posljednju pojedinačnu pobjedu prije današnje, bivši osvajač Svjetskog kupa je ostvario prije više od četiri godine u norveškom Lillehammeru. Prevc je za svoje skokove zaradio 452,1 boda i nadmašio drugoplasiranog Austrijanca Daniela Hubera (232 i 224 m) za 3,6 bodova. Huber je bio vodeći nakon prve serije s 4,4 boda prednosti

Video: Peter Prevc 

"Već u srijedu sam rekao samom sebi da nije važno što se dogodilo. Čak i ako budem 15., nije me briga. Samo za subotu moram odraditi pristojan posao kako bih održao momčad na razini, ali nisam vodio računa o pojedinačnim rezultatima. Vjerojatno se stvarno ne treba opterećivati rezultatom, nego se osloboditi toga. Kad sam slavio na ramenima svojih prijatelja iz reprezentacije, osjećao sam se najmoćnijim na svijetu u tom trenutku. Čini mi se da sam tijekom godina naučio da mogu uživati u pobjedama, više uživati u njima u tom trenutku. Pamtit ću ovu pobjedu. Bio sam nervozan, čak i na prvom letu bilo je treme. Ovo je u biti dobro. Nije bilo puno emocija na ceremoniji, ali bio sam ponosan. Osjećao sam se moćno. Da, osjećao sam euforiju, jer se sve dogodilo ovdje na Planici", rekao je Prevc po završetku takmičenja.

Pobjeda je Petera Prevca ostavila u utrci za Mali kristalni globus koji će osvojiti najbolji letač u ovoj sezoni. Ukupni pobjednik Svjetskog kupa, Austrijanac Stefan Kraft, danas je bio sedmi i uoči posljednjeg natjecanja, koje će biti održano u nedjelju.

Ima 376 bodova osvojenih na letaonicama, dok drugoplasirani Prevc zaostaje za 34 boda. Prevcu bi još jedna pobjeda donijela Mali globus u slučaju da Kraft ne uspije biti drugi. Za Mali globus potencijalno kandidiraju još Austrijanac Daniel Huber (329 bodova) i Slovenac Timi Zajc (296 bodova).

Kopirati
Drag cursor here to close