Na kraju sezone se povlači

Prevc: Ne znam kako ću moći živjeti bez skokova

"Prošle godine na Planici dalo se jako naslutiti da ne treba ići glavom kroz zid. Ne znam kako ću moći živjeti bez skokova, možda odem nekada skočiti rekreativno", rekao je Peter Prevc
Sport / Ostali sportovi | 06. 02. 2024. u 23:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U jednom trenutku karijere je bio nepobjediv. Dovoljno je vratiti se u sezonu 2015-16. Peter Prevc je u toj sezoni ostvario nevjerojatnih 15 pobjeda. Osvojivši rekordna 2303 boda i ostvarivši hat-trick. Pobjednik Svjetskog kupa, Novogodišnje turneje, osvajač naslova svjetskog prvaka u letovima u istoj sezoni.

Ukupno je u karijeri ostvario 23 pobjede. Ipak, nikada nije bio svjetski prvak na klasičnim skakaonicama. U Sochiju je bio drugi na velikoj, treći na maloj skakaonici. Na kraju je osam godina poslije u miksu uzeo zlato. Peter Prevc je sa suzama u očima pred novinarima najavio povlačenje na kraju sezone.

Video: Peter Prevc prvi skok 

"Srce je to koje mi je reklo da otvorim novu stranicu u životu. Ideja o umirovljenju je zrela dvije godine, još od Igara u Pekingu. Sada znam da će kada dođem na Planicu, velika promjena će se dogoditi u mom životu. Počeo sam razmišljati kada će doći vrijeme, koliko moje tijelo i srce još mogu podnijeti, mogu li i dalje cijeloga sebe ulagati u sport. Već prošle godine na Planici dalo se jako naslutiti da ne treba ići glavom kroz zid.

Video: Peter Prevc Planica 2015

Ne znam kako ću moći živjeti bez skokova, možda odem nekada skočiti rekreativno. Ponosan sam na činjenicu da sam 15 sezona bio u Svjetskom kupu i u međuvremenu postigao mnoge vrhunske rezultate, ali jako sam ponosan što je cijeli ovaj sport u Sloveniji rastao sa mnom i popeo se na zavidnu razinu međunarodnoj razini", rekao je Peter Prevc.

Prevc je bio sjajan nordijac, ali i vrhunski skijaš letač. Tri puta je bio zaredom svjetski prvak u letovima, posebno se pamti njegov nastup
u Vikersundu, 14. veljače 2015. godine kada je doletio na 250 metara.

Video: Peter Prevc Vikersund
Kopirati
Drag cursor here to close