Poput Marina Čilića

Dino Prižmić osvojio juniorski Roland Garros

"Osjećao sam pritisak, ali pokušao sam igrati samo svoj tenis i igrati svaki poen. I pritisak, jednostavno je nestao. Borio sam se za svaki poen kao da je bio posljednji u meču. Ja sam veliki borac" pojasnio je Dino po završetku meča.
Sport / Ostali sportovi | 10. 06. 2023. u 17:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mladi hrvatski tenisač Dino Prižmić pobjednik je juniorskog Roland Garrosa. On je u finalu savladao Bolivijca Juana Carlosa Angela Pradu dosta lako u dva seta 6-1, 6-4. Prižmić je na cijelom turniru igrao jako dobar tenis, što potvrđuje podatak da je izgubio samo jedan set. Jedini koji je uspio donekle ugroziti Dinu, bio je Čeh Maxim Mrva koji je dobio prvi set u osmini finala.

U finalu je Prižmić sjajno krenuo protiv osmog nositelja. Odmah je poveo 3-0 i nakon toga napravio još jedan break, kojim je osigurao vodstvo u setovima.

U drugom setu Prižmić je stigao do breaka kod 2-2 i nakon toga sigurno sačuvao prednost. U cijelom meču bolivijski tenisač je imao samo dvije prilike za break budući da je Prižmić blistao na servisu (četiri asa i 88 posto poena osvojenih na prvi servis).

"Osjećao sam pritisak, ali pokušao sam igrati samo svoj tenis i igrati svaki poen. I pritisak, jednostavno je nestao. Borio sam se za svaki poen kao da je bio posljednji u meču. Ja sam veliki borac" pojasnio je Dino po završetku meča. Trener mladog Prižmić je Ivan Ljubičić.

Prižmić je šesti Hrvat u pojedinačnoj muškoj juniorskoj konkurenciji koji je igrao finale na nekom Grand Slam turniru te četvrti koji je osvojio naslov. Ivan Ljubičić je 1996. izgubio u finalu Wimbledona, a Mario Ančić je četiri godine kasnije izgubio u finalu Australian Opena i Wimbledona. Marin Čilić je 2005. osvojio Roland Garros, Borna Ćorić 2013. US Open, a prošle godine je Mili Poljičak bio najbolji na Wimbledonu.

Kopirati
Drag cursor here to close