Španjolac nije predao

Đoković u finalu, Alcaraza zaustavila ozljeda

Prvo grč u ruci, nakon toga i u nozi. Bio je drugi gem trećeg seta. Alcaraz nije imao izbora. Uzeo je medicinski time out, iako nije imao pravo. Riskirao je gubitak gema.
Sport / Ostali sportovi | 09. 06. 2023. u 18:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trebao je biti vrhunski meč. Finale prije finala, veliki okršaj Novaka Đokovića i Carlosa Alcaraza. I jeste bio, ali samo dva seta. Do početka trećeg. Kada su se pojavili problemi.

Prvo grč u ruci, nakon toga i u nozi. Bio je drugi gem trećeg seta. Alcaraz nije imao izbora. Uzeo je medicinski time out, iako nije imao pravo. Riskirao je gubitak gema. Đoković je poveo 2-1, uskoro je dobio svoj servis nakon čega je postalo jasno kako više ništa od ozbiljnog, pravog tenisa neće danas biti.

Pokušao je još jednom Alcaraz, tražio pomoć, uzeo pauzu nakon završetka trećeg seta, ali nije išlo. Možda bi Španjolac predao meč da je bio u pitanju neki drugi turnir, ovdje je ostao na terenu, ali je bukvalno ostao. Uhvatio je dva gema do kraja, pa je Novak prošao u finale 6-3, 7-5, 6-1, 6-1.

Do početka trećeg seta smo uživali. Gledali smo vrhunski tenis, bilo je sjajnih poena, Novak je imao rani break u prvom setu, vodio je 4-2, a onda je Alcaraz došao do tri break lopta u gemu koji je trajao 14 minuta. Kod 4-3 u drugom setu prvi je medicinski time out zatražio Novak Đoković pa je dobio masažu desne podlaktice. Alcaraz je imao 5-3, propustio je tri set lopte, ali ne i četvrtu. Onda je došao početak trećeg seta nakon čega više ništa nije bilo isto. Đoković će u nedjelju igrati sedmo finale Roland Garrosa, jako je blizu rekordne 23. titule.

Kopirati
Drag cursor here to close