Prilika za povratak Babića

VIDEO I Babić večeras protiv "Drage", lopovi ukrali pola ringa

Što je i koliko radio Babić pokazat će meč protiv Stevena Robinsona. Boksača koji stvarno ima nadimak "Drago".
Sport / Ostali sportovi | 31. 03. 2024. u 15:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šest borbi je najavljeno za večeras u O2 Areni, u Londonu, jedna od njih je ona Alena Babića protiv Stevena Robinsona koji mnoge podsjeća na Ivana Drago iz četvrtog dijela Rockyja.

Organizatori boksačke priredbe imaju puno problema. Za sada nepoznati počinitelji su ukrali polovicu ringa što je održavanje priredbe u jednom trenutku dovelo pod znak pitanja.

Srećom, uspjeli su pronaći zamjenski ring. Točnije, bitniji dio ringa na kojem se nalaze imena sponzora ostao je netaknut u drugom kombiju, dok su lopovi pobjegli s "nebitnim" dijelom za koji se lako pronašla zamjena. Glavna borba prirede je ona između Fabija Wardleyja i Frazera Clarkea koji se bore za titulu britanskog prvaka.

Međutim, ljubitelje boksa najviše nekako zanima meč koji je najavljen kao drugi po redu.

Babić je bio u velikim problemima nakon poraza od Poljaka Lukasza Rozanskog u borbi za WBC-ovu svjetsku titulu u bridger kategoriji. Tada se našao na velikoj prekretnici, bez trenera i bez tima. Trener Pijetraj nije prihvatio ruku pomirenja i činilo se kako je jedan karijera neočekivano brzo završila.

"Znate kako kažu: "Kad ništa ne očekujete, sve vam se otvori". Upravo to se i dogodilo. Bilo je sjajno. Moj boksački duh napunjen je novom energijom, a otvorila su se i neka nova vrata", rekao je Alan po povratku iz Irske, gdje je počeo trenirati kod trenera Stevea i Paschala Collinsa.

Koji su boksača iz Hrvatske vratili u pravi ritam. Što je i koliko radio pokazat će meč protiv Stevena Robinsona. Boksača koji stvarno ima nadimak "Drago".

Video: Najava borbe 

Nadimak "Drago" prati ga zbog fizičke sličnosti s Ivanom Dragom, zastrašujućim antagonistom iz kultnog Rocky IV filma. Robinson na svojim hlačicama čak nosi i natpis "USSR", iako nema nikakve veze s Rusijom. Robinson iza sebe ima osam profesionalnih boksačkih mečeva, a upisao je šest pobjeda i dva poraza

Video: Vaganje prije borbe 

"Bio sam Alenov fan i prije nego je naša borba potvrđena. Uvijek je boksao za publiku i za sebe, on je originalan i iskren momak, ali na kraju dana - posao je posao - a ja u nedjelju imam posla. Moj cilj je pobijediti ga kako god znam, a naša borba sigurno neće ići na bodove. Svi koji su nas gledali znaju da to neće završiti odlukom", rekao je "Drago" u razgovoru za "NoSmokeSport" pa dodao:

"Samo pogledajte što nas dvojica donosimo u ring. Tamo neće biti dva Muhammada Alija, nego dva Georgea Foremana. Bit će kao kad smo svojedobno igrali Fight Night Round 3 na PlayStationu 4, stat ćemo na sredinu ringa i boriti se licem u lice. Upravo to će se dogoditi u nedjelju navečer i veselim se tome".

Kopirati
Drag cursor here to close