Odradio najduži meč karijeri

Babić sredio Poljaka, slijedi Oscar Rivas

"Želim se boriti već idućeg tjedna. 'Savage' vojsko, otiđite na profil Oscara Rivasa i neka sazna za moje ime. Želim da se budi u dva ujutro razmišljajući o mom imenu" rekao je nakon borbe Babić.
Sport / Ostali sportovi | 22. 05. 2022. u 10:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Alen Babić je pobijedio Poljaka Adama Balskog jednoglasnom sudačkom odlukom u najvažnijoj borbi karijere. Alen "Savage" Babić (31, 11-0) odradio je najduži meč u karijeri i otišao do kraja protiv Adama Balskog (31, 16-2).

Nije tako izgledalo na početku. Pogodio ga je Balski iznad uha na startu meča, zaklecala su koljena, ali brzo se pridigao i pokazao da mu nije ništa.Od druge je runde krenuo karakterističnim čvrstim koracima tjerati protivnika na konopce, a tri je puta Poljak to iskoristio jer je bio na rubu pada, ali su ga konopci nekako spasili.

Poljak je u nekoliko navrata znao udariti, posebno je bio neugodan onaj udarac nakon gonga u devetoj rundi, kada je pogodio Babića direktom.

"Slušajte, ja sam uvijek opušten. Spilmont me skoro nokautirao, a ja sam bio opušten. Znam što radim, moj posao je boks. Spreman sam umrijeti. Znam da sam primio udarac i da je bio ilegalan. Svjestan sam, ali to je boks. Ionako se borimo, koga briga. Trebao sam se braniti, čak i nakon što je zvono odzvonilo."

Babić je odao poštovanje Balskom, nazvao ga je najtežim protivnikom s kojim se dosad borio i sve to čini pobjedu još većom za njega.

Osvajanjem WBC-ova (Silver) pojasa, Babić je sada pred vratima svjetske titule. Meč s prvakom "bridgera" Oscarom Rivasom trebao bi biti sljedeći na redu, a mnogi smatraju da bi Alen trebao imati nešto oprezniji pristup protiv takvog boksača.

"To se nikad neće dogoditi! Nikada! Uvijek ću ići na sve ili ništa i želim Oscara Rivasa sljedećeg! Želim se boriti već idućeg tjedna. 'Savage' vojsko, otiđite na profil Oscara Rivasa i neka sazna za moje ime. Želim da se budi u dva ujutro razmišljajući o mom imenu. Oscar Rivas, idući si na redu i dolazim po tebe."

Kopirati
Drag cursor here to close