Sjajna Kanađanka

VIDEO I Alexandria Loutitt postavila je novi svjetski rekord u ski letovima

Prvi povijesni trening skakačicaa na jednoj letaonici bio je zakazan već za petak ujutro, ali je otkazan zbog prognoze dodatnog snijega i lošeg vjetra.
Sport / Ostali sportovi | 19. 03. 2023. u 09:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U trećoj seriji treninga kanadska skijašica-skakačica je doskočila na 222 metra i time popravila rekord Slovenke Eme Klinec s 203 metra iz druge serije. Klinec je potom iz znatno nižeg zaleta u trećem skoku doskočila na 221 metar, što je druga daljina dosad u povijesti, a Slovenki ostaje utjeha da je postala prva skijašica-skakačica koja je dosegla magičnu granicu od 200 metara.

Video: Alexandria Loutitt 

Preko 200 metara u trećoj seriji letjele su i Norvežanka Maren Lundby (212.5 m) i Japanka Yuki Ito (200). Prvi povijesni trening skakačicaa na jednoj letaonici bio je zakazan već za petak ujutro, ali je otkazan zbog prognoze dodatnog snijega i lošeg vjetra.

Kanađanka je u posljednjih godinu dvije dana strašno napredovala u svojoj karijeri. Osvojila je medalju za reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu u mješovitoj konkurenciji, što je prva kanadaska medalja u ovom sportu ikada. Nakon toga je došla pojedinačna medalja, brončana na SP za juniore, pa pobjeda u Svjetskom kupu, ali kruna svega je bio sjajn nastup na Planici gdje se okitila naslovom svjetske prvakinje na velikoj skakaonici, kao prva Kanađanka u ovom sportu opće.

Kopirati
Drag cursor here to close