Ništa od Grand Slama

Kubacki je zaustavio Graneruda

Sada nakon tri skakonice, Granerud ima 877.8 bodova, Kubacki 854.5, dok je Lanišek treći s 823.5 bodova.
Sport / Ostali sportovi | 04. 01. 2023. u 17:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sven Hannawald, Kamil Stoch i Ryoyu Kobayashi. To je posebno društvo Novogodišnje turneje. Trojica skakača koja su uspjela slaviti na sve četiri skakonice u nizu. Halvor Egner Granerud je izgledao jako dobro nakon dvije stanice, činilo se kako bi on mogao biti taj četvrti.

Međutim, Norvežanin nije izdržao. U prvoj seriji danas u Innsbrucku, Granerud je završio kao šesti s skokom od 123 metra i zaostatkom za vodećim Kubackim od 12.8 bodova. Poljak je u prvoj serji skočio 127 metara, njemu najbliži su bili Anze Kanišek iz Slovenije sa istim skokom, ali dužim zaletištem i manjim ukupnom brojem bodova (130.5).

Kamil Stoch je bio treći sa 128.0 bodova. Granerud je iz drugog skoka izvukao maksimum, doskočio je na na 133 metra, što je bio uvjerljivo najduži skok dana - 4,5 metra duži od prvog sljedećeg (Stefan Kraft), odnosno jedini koji je probio granicu od 130 metara. Ali uzalud, ipak je njegov zaostatak za vodećim Kubackim bio prevelik.

Davidu je bio dovoljan i puno skromniji skok u drugoj seriji (121. metar). Konačna razlika u bodovima u Innsbrucku je bila 3.5 u korist Poljaka, ali u ukupnom poretku, Granerud još uvijek ima velikih 23 boda. Anze Lanišek je danas bio treći, iako je imao skokove kao i Kubacki ali su ga zaletište i nešto izgubljenih bodova na kompenzaciji radi vjetra koštali pobjede.

Sada nakon tri skakonice, Granerud ima 877.8 bodova, Kubacki 854.5, dok je Lanišek treći s 823.5 bodova.

Kopirati
Drag cursor here to close