Na skakaonici u Lillehammeru

VIDEO I Eisenbichler preskočio skakaonicu!

Takmičenje je obilježio Nijemac Markus Eisenbichler koji je "poletio" do 146 metara, čime je izjednačio rekord ove olimpijske skakaonice, koji je do sada bio u vlasništvu Švicarca Simona Ammanna. Markus je iskoristio povoljan vjetar pa je skoro presk
Sport / Ostali sportovi | 18. 03. 2023. u 10:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poljski reprezentativac Dawid Kubacki pobjednik je natjecanja skijaša skakača na 140-metarskoj skakaonici u norveškom Lillehammeru, što mu je šesta pobjeda u ovoj sezoni Svjetskog kupa, a prva nakon trijumfa u Innsbrucku u sklopu Novogodišnje turneje.

Kubacki je bio jedan od dobitnika vjetrovne lutrije u drugoj seriji, u koju je ušao kao četvrti iz prvog dijela natjecanja, te mu je skok od 138,5 metara donio pobjedu sa 283,1 boda. Dobre je uvjete imao i Slovenac Anže Lanišek koji je prizemljio na 136,5 metara i obranio drugo mjesto iz prve serije, zaostavši za pobjednikom za 7,4 bodova.

Ipak, takmičenje je obilježio Nijemac Markus Eisenbichler koji je "poletio" do 146 metara, čime je izjednačio rekord ove olimpijske skakaonice, koji je do sada bio u vlasništvu Švicarca Simona Ammanna. Markus je iskoristio povoljan vjetar pa je skoro preskočio skakaonicu.

Video: Markus Eisenbichler

Granerud je i dalje vodeći u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa sa 1878 bodova, ali je drugoplasirani Kubacki smanjio zaostatak na 318 bodova, a do kraja sezone ostalo je još pet natjecanja, od kojih će četiri biti na letaonicama. Neizvjesna je borba za treće mjesto između Austrijanca Krafta (1370 bodova) i Slovenca Lanišeka (1369 bodova).

Kopirati
Drag cursor here to close