Na stazi Spa

Verstappenu sprint ispred Piastrija i Gaslyja

Hamilton je zbog kaznenih sekundi s četvrtog mjesta spušten na sedmo, a profitirali su Sainz, Leclerc i Norris. Zadnji bod uzeo je Russell, ispred Ocona i Ricciarda.
Sport / Ostali sportovi | 29. 07. 2023. u 18:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uz standardne probleme s vremenom te pomjeranje starta, odvožena je sprint utrka na stazi Spa. Treća ove sezone. S obzirom na uvjete koji su vladali na stazi, vidjeli smo zanimljivih 11 krugova, precizniji da budemo nešto manje, s obzirom na to da je utrka počela pod sigurnim vozilom i da je isto vozilo bilo na stazi nakon izlijetanja Fernanda Alonsa.

Kiša je prestala oko 17:20, sprint utrka je startala nekih 15-tak minuta kasnije ali sa sigurnosnim automobilom na čelu kolone i obaveznim korištenjem full wet guma. Po odlasku sigurnosnog vozila, većina vozača je otišla u boks, stvorile su se velike gužve. Kad su svi odradili promjenu guma s kišnih na intermedije, vodeću poziciju držao je Piastri u McLarenu.

Verstappen je bio drugi, ispred Gaslyja, Pereza i Hamiltona. Alonso je krivac za novo usporavanje utrke, pokušao je proći Hülkenberga, pa je na kraju izletio sa staze. Nakon što je nastavljena utrka, Verstappen je prošao Piastrija, dok je vrlo zanimljiv duel bio između Hamiltona i Pereza. Došlo je do kontakta.

Meksikanac je počeo padati u poretku, Sainz, Leclerc i Norris su iskoristili svoju priliku. Suci su odlučili pregledati duel Hamiltona i Pereza te prosudili da je Hamilton izazvao sudar i kaznili ga vremenskom kaznom od pet sekundi. Piastri je završio na drugom, a Gasly na trećem mjestu.

Hamilton je zbog kaznenih sekundi s četvrtog mjesta spušten na sedmo, a profitirali su Sainz, Leclerc i Norris. Zadnji bod uzeo je Russell, ispred Ocona i Ricciarda.

Kopirati
Drag cursor here to close