VN Velike Britanije

Verstappen nastavio svoju seriju, Norris završio drugi

Vozaču Red Bulla to je prva pobjeda na britanskom Grand Prixu, ali druga u karijeri na stazi Silverstone. Slavio je 2020. na utrci 70. obljetnice Grand Prix utrkivanja u Formuli 1.
Sport / Ostali sportovi | 09. 07. 2023. u 17:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dominacija Red Bulla i Maxa Verstappena se nastavlja. Danas je Verstappen došao do 43. pobjede u karijeri, nakon Miamija, šest uzastopne, osme ukupno ove sezone.

Verstappen je završio ispred ovog vikenda sjajnog Landa Norrisa u McLarenu, dok je odlična vikend domaćih vozača zaokružio Lewis Hamilton koji je bio treći.

Vozaču Red Bulla to je prva pobjeda na britanskom Grand Prixu, ali druga u karijeri na stazi Silverstone. Slavio je 2020. na utrci 70. obljetnice Grand Prix utrkivanja u Formuli 1. Danas za razliku od nekih drugih utrka, Verstappen ipak nije bio toliko dominantan, iako je vodio većim dijelom utrke.

Na početku je morao potegnuti, jer je Lando Norris izletio poput metka nakon starta. Piastri je također imao dobar start i zaprijetio je Verstappenu, ali nije se uspio maknuti sa svog trećeg mjesta. Pet krugova je Norris bio u vodstvu, nakon čega je Verstappen iskoristio DRS. Bez obzira na to, Norris i Piastri držali dobar ritam. Na polovici utrke, nakon 26 krugova, Verstappen je imao skoro sedam sekundi prednosti, a Piastri se vozio otprilike dvije sekunde iza Norrisa.

Nakon kvara na bolidu Magnussena na stazi se pojavio sigurnosni automobil, pa se kroz boksove posložio poredak u kojem je Hamilton dolaskom na treće mjesto napravio najbolji posao. Nešto više uzbuđenja vidjeli smo u 44. krugu kada je Perez je uspio prestići Sainza, a Španjolac je izgubio na brzini pa su to iskoristili Albon i Leclerc. Sainz je pao na deseto mjesto, a Gasly je iza njega uzvratio Strollu za prijašnji duel. Alpineov vozač otišao je korak dalje pa napao i Sainza, no nije uspio u prvom pokušaju.

Gasly se potom našao u novom okršaju sa Strollom. Kanađanin je opet izašao sa staze pa pri povratku udario u Alpine. Zbog oštećenja bolida Gasly je morao odustati, a suci su otvorili istragu Strollovog poteza i kaznili ga s pet sekundi. Završila je tako očajna nedjelja za Alpine, s dvostrukim odustajanjem. Pet krugova do kraja promjena se dogodila na šestom mjestu, kad je Perez uspio proći Alonsa.

Kopirati
Drag cursor here to close