104. pole u karijeri

Hamilton iznenadio Verstappena

Na kraju u sjajnom raspletu, Hamilton ide na pole, Max je drugi, dok su iza njih u drugom startnom redu Lando Norris i Oscar Piastri vozači McLarena.
Sport / Ostali sportovi | 22. 07. 2023. u 17:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lewis Hamilton je ostvario najbrže vrijeme u današnjim kvalifikacijama za VN Mađarske. Neizvjesnim do posljednjih sekunda. Na kraju je vozač Mercedesa imao samo tri tisućinke prednosti u odnosu na Maxa Verstappena za svoj 104. pole position u karijeri, prvi nakon Saudijske Arabije nakon dvije godine, ukupno deveti na Hungaroringu čime je postavio rekord po broju pole positiona na jednoj stazi!

Današnje kvalifikacije su bile poprilično zanimljive. Vozači su ovaj put na raspolaganju imali dva seta guma manje nego inače (11 umjesto 13, po četiri seta mekih i srednje mekih te tri seta tvrdih guma), pa su u prvom dijelu koristili tvrdu komponentu, u drugom dijelu srednje meku, dok su za posljednji dio ostavili meke.
Albon, Tsunoda, Russell, Magnussen i Sargeant su bili najsporiji, dok je senzaciju na stazi napravio Kinez Zhou koji je završio ispred Verstappena, Pereza, Sainza i Leclerca. U završnici drugog dijela kvalifikacija, Leclerc i Sainz su vodili veliku borbu za preostalo deseto mjesto.

Na kraju je Sainz ostao kratkih rukava. Sada je na vrhu poretka bio Norris ispred Hamiltona i Verstappena, dok su se Sainzu pridružili Ocon, Ricciardo, Stroll i Gasly. U trećem dijelu, prvo je Perez postavio vrijeme 1:17.142. Hülkenberg je bo desetinku sporiji, nakon čega su na scenu stupili Norris i Alonso. Verstappen je
odgovorio najboljim krugom, pa je poredak šest minuta prije kraja bio Verstappen, Hamilton, Norris, Alonso, Perez, Leclerc, Bottas, Hülkenberg, Piastri, Zhou.

Na kraju u sjajnom raspletu, Hamilton ide na pole, Max je drugi, dok su iza njih u drugom startnom redu Lando Norris i Oscar Piastri vozači McLarena. Zhou je fenomenalan peti, Leclerc šesti, Bottas sedmi. Do Bottasa je Alonso, dok su u petom redu Perez i Hülkenberg.

Kopirati
Drag cursor here to close