Jubilarni 100. Red Bulla

Verstappenu pole u Šangaju

Prva runda kvalifikacija nije prošla bez iznenađenja. Žrtva je u ovom slučaju bio Lewis Hamilton, koji se kvalificirao na slabu 18. poziciju.
Sport / Ostali sportovi | 20. 04. 2024. u 11:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Par sati nakon trijumfa u sprint utrci, Max Verstappen je nastavio u svom ritmu. U kvalifikacijama za Grand Prix utrku osvojio je prvo mjesto i tako zadržao stopostotni učinak ove sezone kad su pole pozicije u pitanju. Nizozemac sada ima pet od pet, a usput je donio Red Bullu jubilarni 100. pole position u F1 povijesti.

S druge pozicije startat će Sergio Perez. Ovo je 37. put da 26-godišnjak starta s čela poretka i prvi put u Kini. Perez je bio tri desetinke sporiji od Verstappena, dok su u drugom startnom redu ostali Alonso i Norris, razmak između njih bio je samo 17 tisućinki sekunde. Iz trećeg reda Piastri i Leclerc. Kvalifikacije za VN Kine obilježilo je izlijetanje Carlosa Sainza.

U drugom krugu kvalifikacija, u posljednjem zavoju je vozač Ferrarija izletio desnom stranom bolida, izvrtio se prema drugoj strani staze i lakše udario u barijere, nadomak startno ciljne ravnine. Srećom bolid nije bio toliko oštećen, uspio je ga dovesti do boksa, gdje su mehaničari odradili svoj dio posla. Na kraju je Sainz zauzeo sedmo mjesto u kvalifikacijama. Sjajan posao je napravio Valtteri Bottas koji se probio među deset najboljih, dok je Nico Hülkenberg deveti.

Prva runda kvalifikacija nije prošla bez iznenađenja. Žrtva je u ovom slučaju bio Lewis Hamilton, koji se kvalificirao na slabu 18. poziciju. U svom posljednjem brzom krugu sedmerostruki prvak napravio je pogrešku u pretposljednjem zavoju i njegov rezultat nije bio dovoljno dobar za prolazak u Q2.

Kopirati
Drag cursor here to close